Pereiti prie turinio
Espresso-distribution – En djupdykning i den komplexa världen av kaffe - Barista och Espresso

Espresso-distribucija – Gilus panardinimas į sudėtingą kavos pasaulį

Espresso yra viena iš populiariausių kavos formų visame pasaulyje Apie. Tai galinga, koncentruota kavos forma, kuri siūlo turtingą ir pilną skonio patirtį. Tačiau gauti tinkamą espresso-distribuciją yra sudėtingas procesas, reikalaujantis tinkamos technikos ir žinių.

Ką reiškia espresso-distribucija ir kodėl ji svarbi?

Espresso-distribucija yra procesas, kurio metu malta kava tolygiai paskirstoma portafiltre, kad virimas būtų kuo tolygesnis. Tai svarbu, nes tai veikia galutinio espreso skonį ir kokybę. Tinkama espresso-distribucija užtikrina tolygų ir vienodą virimą kiekvieną kartą, tuo tarpu prasta distribucija gali sukelti netolygų ir prastą skonį. 

Pagrindiniai veiksniai, užtikrinantys tinkamą espresso-distribuciją

Yra trys svarbūs veiksniai, turintys įtakos espresso-distribucijai: kavos malūno kokybė, malimo diskų dydis ir, galiausiai, kaip paskirstote maltą kavą filtrų krepšelyje. 

Kavos maltos kokybė ir malimo diskų dydis

Kokybė ir malimo diskų dydis vaidina didelį vaidmenį. Iš tiesų, kuo didesni malimo diskai, tuo geresnė malta kava, kurią gausite. Kalbant apie Apie maltos kavos kokybę, tai yra, kaip tolygiai kiekviena maltos kavos dalelė yra, ir kuo tolygiau, tuo geresnių rezultatų gausite. Taigi, malūno kokybė lemia, kaip tolygiai kava bus malama. Netolygiai malta kava sukels silpną ir prastą skonį. Nuo kartaus poskonio iki rūgščių espreso šūvių. 

Kaip paskirstyti savo kavą

Po to, kai sušlifavote savo kavą, dauguma žmonių paprastai naudoja ranką, kad atsargiai užtikrintų, jog kava neišsilieja prieš tampant (spaudžiant) kavos puokštę. Kai kurie purto portafiltrą, o kiti beldžia portafiltrą į stalą. Yra įvairių būdų, tačiau tai, ką matėme, geriausiai veikia, yra naudoti paskirstymo įrankį, kuris suteiks jums tą pačią distribuciją kiekvieną kartą. Žodžio "tolygu" esmė yra ta, kad Apie purtant, beldžiant, naudojant ranką, niekada negalėsite atlikti to paties dalyko kitą kartą, kai virsite. Todėl paskirstymo įrankis yra svarbus įrankis, norint gauti geresnius rezultatus. 

Kaip pasiekti tinkamą espresso-distribuciją

Norint pasiekti tinkamą espresso-distribuciją, reikia teisingo trijų aukščiau išvardytų veiksnių derinio. Štai keletas žingsnių, kurie gali padėti pasiekti optimalų espresso-distribuciją:

  1. Pasirinkite tinkamas kavos pupeles – pasirinkite aukštos kokybės, šviežias kavos pupeles geriausiam skoniui ir kokybei. Tai suteiks jums geresnę maltą kavą. 
  2. Naudokite gerą kavos malūną – Štai vadovas, kaip pasirinkti gerą kavos malūną.
  3. Naudokite paskirstymo įrankį - Štai keletas rekomendacijų.

Santrauka

Espresso-distribucija yra svarbi dalis proceso, siekiant pagaminti tobulą espresso. Tinkama distribucija užtikrina tolygų ir vienodą skonį kiekvieną kartą. Laikydamiesi pagrindinių veiksnių ir žingsnių, kad užtikrintumėte tinkamą distribuciją, galite pasiekti optimalų espresso kiekvieną kartą. Taigi pradėkite eksperimentuoti ir atraskite kavos pasaulį iš naujo!

 

senesnis postas
Naujesni įrašai

Pirkinių krepšelis

Jūsų pirkinių krepšelis šiuo metu tuščias

Apsipirk dabar