Espreso ruošimas: pupelių pavertimo skystu auksu (arba karčia netvarka) menas
Jan 17, 2023
Espreso ruošimas: pupelių pavertimo skystu auksu menas
Tobulo puodelio gaminimas espresso yra šiek tiek panašu į subtilų šokį. Vienas neteisingas judesys ir gausite kartų, negerti tinkamą košę. Tačiau atlikus teisingai, rezultatas – sodrus, kvapnus skysto aukso šūvis, kuris privers jus pasijusti kaip karališkosios šeimos nariui.
Pirmiausia pasikalbėkime. Apie pupelės. Geriausia espreso kava gaminama iš šviežiai skrudintų, aukštos kokybės pupelių. Nesigundykite pigių, iš anksto sumaltų pupelių. Tai tas pats, kas naudoti seną duoną skrebučiams. Tiesiog skonis ir tekstūra nebus tokie patys.
Toliau reikia sumalti pupeles. Čia viskas gali pasidaryti sudėtinga. Norite pupeles sumalti kuo smulkiau, bet ne taip smulkiai, kad jos nevirstų dulkėmis. Tai tas pats, kas bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp miltelių ir akmens.
Dabar laikas paruošti savo įrenginį. Čia reikia pasitelkti savyje slypintį inžinierių. Įsitikinkite, kad jūsų įrenginys yra švarus ir tinkamai sukalibruotas. Apie Jei to nepadarysite, gausite arba per silpną, arba per stiprų kadrą. Tai tas pats, kas bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp šnabždesio ir riksmo.
Kai jūsų prietaisas bus paruoštas, laikas paspausti gaiduką. Tai pati svarbiausia proceso dalis. Reikia atidžiai stebėti srauto greitį, temperatūrą ir laiką. Tai tarsi bandymas rasti tobulą pusiausvyrą tarp simfonijos ir rėkiančio smuiko.
Pagaliau atėjo laikas mėgautis sunkiai uždirbtu skysto aukso šūviu. Tik negerkite jo per greitai! Espresso skirtas mėgautis, o ne gurkšnoti kaip studentų bendrabučio vaikinui alaus bare. Tai tas pats, kas bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp gurkšnio ir maudymosi.
Apibendrinant, tobulo puodelio gaminimas espresso Tai subtilus balansas tarp meno ir mokslo. Tačiau su trupučiu kantrybės ir praktikos galėsite paversti šias kuklias pupeles skystu auksu, kuris privers jus pasijusti karališkosios šeimos nariais.
Tobulo puodelio gaminimas espresso yra šiek tiek panašu į subtilų šokį. Vienas neteisingas judesys ir gausite kartų, negerti tinkamą košę. Tačiau atlikus teisingai, rezultatas – sodrus, kvapnus skysto aukso šūvis, kuris privers jus pasijusti kaip karališkosios šeimos nariui.
Pirmiausia pasikalbėkime. Apie pupelės. Geriausia espreso kava gaminama iš šviežiai skrudintų, aukštos kokybės pupelių. Nesigundykite pigių, iš anksto sumaltų pupelių. Tai tas pats, kas naudoti seną duoną skrebučiams. Tiesiog skonis ir tekstūra nebus tokie patys.
Toliau reikia sumalti pupeles. Čia viskas gali pasidaryti sudėtinga. Norite pupeles sumalti kuo smulkiau, bet ne taip smulkiai, kad jos nevirstų dulkėmis. Tai tas pats, kas bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp miltelių ir akmens.
Dabar laikas paruošti savo įrenginį. Čia reikia pasitelkti savyje slypintį inžinierių. Įsitikinkite, kad jūsų įrenginys yra švarus ir tinkamai sukalibruotas. Apie Jei to nepadarysite, gausite arba per silpną, arba per stiprų kadrą. Tai tas pats, kas bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp šnabždesio ir riksmo.
Kai jūsų prietaisas bus paruoštas, laikas paspausti gaiduką. Tai pati svarbiausia proceso dalis. Reikia atidžiai stebėti srauto greitį, temperatūrą ir laiką. Tai tarsi bandymas rasti tobulą pusiausvyrą tarp simfonijos ir rėkiančio smuiko.
Pagaliau atėjo laikas mėgautis sunkiai uždirbtu skysto aukso šūviu. Tik negerkite jo per greitai! Espresso skirtas mėgautis, o ne gurkšnoti kaip studentų bendrabučio vaikinui alaus bare. Tai tas pats, kas bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp gurkšnio ir maudymosi.
Apibendrinant, tobulo puodelio gaminimas espresso Tai subtilus balansas tarp meno ir mokslo. Tačiau su trupučiu kantrybės ir praktikos galėsite paversti šias kuklias pupeles skystu auksu, kuris privers jus pasijusti karališkosios šeimos nariais.