Espresso gamyba: menas paversti pupeles skystu auksu (arba kartoką košę)
Jan 17, 2023
Padaryti tobulą puodelį espresso yra maždaug kaip atlikti subtilią šokį. Vienas klaidingas žingsnis ir jūs baigsite su kartokiu, girtuoklišku mišiniu. Bet kai tai daroma teisingai, rezultatas yra turtingas, skanus šūvis skysto aukso, kuris privers jus jaustis kaip karaliui.
Pirmiausia kalbėkime apie Apie pupeles. Geriausias espresso yra pagamintas iš šviežiai skrudintų aukštos kokybės pupelių. Neleiskite, kad pigūs, paruošti produktai jus suviliotų. Tai lyg naudoti vakar dienos duoną, kad padarytumėte skrudintą duoną. Tai paprasčiausiai neturės tokio pat skonio ar konsistencijos.
Tada turite sumalti savo pupeles. Čia dalykai gali tapti sudėtingi. Norite sumalti pupeles kuo smulkiau, bet ne taip smulkiai, kad jos taptų miltais. Tai lyg bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp miltų ir akmens.
Dabar laikas paruošti savo aparatą. Čia turite kanaluoti savo vidinį inžinierių. Įsitikinkite, kad jūsų aparatas yra švarus ir tinkamai sukalibruotas. Apie jei to nepadarysite, gausite šūvį, kuris bus arba per silpnas, arba per stiprus. Tai lyg bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp šnabždesio ir šauksmo.
Kai jūsų aparatas paruoštas, laikas traukti šūvį. Tai yra kritiškai svarbi proceso dalis. Turite labai atidžiai stebėti srauto greitį, temperatūrą ir laiką. Tai lyg bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp simfonijos ir kriokiančio smuiko.
Pag finally, laikas mėgautis savo rūgščiu paverstu šūviu skysto aukso. Bet negerkite jo per greitai! Espresso turėtų būti mėgaujasi, o ne greitai išgertas kaip studentas vakarėlyje. Tai lyg bandyti rasti tobulą pusiausvyrą tarp gurkšnio ir gurkšnio.
Apibendrinant, padaryti tobulą puodelį espresso yra subtili pusiausvyra tarp meno ir mokslo. Bet su šiek tiek kantrybės ir praktikos galėsite paversti nuolankias pupeles skystu auksu, kuris privers jus jaustis kaip karaliui.