Supraskite išankstinio užpilo procesą, kad pakeltumėte savo espreso ruošimą į kitą lygį
Jan 01, 2023
Išankstinis užplikymas – tai procesas, kurio metu malta kava švelniai mirkoma portafiltre prieš taikant visą norimą užplikymo slėgį. Tikslas – užtikrinti, kad vanduo tolygiai įsiskverbtų į užplikymo galvutę, taip užtikrinant, kad per visą kavos kavą, pradedant ekstrakciją, tekėtų vienodas vandens kiekis. Praktiškai tai veikia labai gerai. Kai išbandėme espresso injekcija su išankstine infuzija, palyginti su a espresso Jei šratas traukiamas be jo, pastebime žymiai mažiau kanalizacijos atvejų – kai vanduo randa mažo pasipriešinimo kelią ir teka juo. Šis privalumas yra toks pat naudingas tiek naujiems namų baristoms, tiek profesionaliems baristoms. Apie Jei tik pradedate, pravartu turėti kažką, kas išlygintų bet kokius kavos pasiskirstymo jūsų virtuvėje neatitikimus. portafilter. Net ir tada, kai praleidote metus barista nėra jokios priežasties nenaudoti technikos, kuri padeda užtikrinti nuoseklų ekstrahavimą kiekvieną kartą.
Paprasčiausią išankstinio užpilo funkciją rasite aparatuose su klasikiniu E61 grupės galvutės dizainu, tokiuose kaip mūsų Profitec Pro 700Pakėlus kavos virimo svirtį, iš dalies atsiveria kelias tarp aparato vandens įleidimo angos ir kavos virimo galvutės, tačiau svarbiausia, kad siurblys neįsijungtų. Tai leidžia pasyviam vandens slėgiui vandens žarnoje stumti vandenį iš virintuvo į kavos rutuliuką kavos virimo galvutėje. Šis slėgis linijoje yra gerokai mažesnis nei 9 barai, kuriuos tiekia siurblys, tolygiai ir švelniai prisotindamas rutuliuką. Dauguma baristų taiko išankstinį užpilą 2–8 sekundes, prieš visiškai pakeldami svirtį ir paleisdami siurblį.
Šis metodas veikia tik tiesiogiai prijungtuose aparatuose. Espreso aparatai su vidiniu šviežio vandens baku neturi linijos slėgio pranašumo, todėl išankstiniam užpilui atlikti turi naudoti kitus metodus. Pavyzdžiui, Profitec Pro 400, vienas iš nedaugelio espreso aparatų su vidiniu vandens baku ir įmontuotu išankstinio užpylimo laiku. Jame naudojama specialiai sukurta kamera su stūmokliu ir spyruokle, kuri sujungiama kaip akligatvis su keliu tarp virintuvo ir grupės galvutės. Kai pradedate purkšti, kelias tarp virintuvo ir grupės galvutės atsidaro ir siurblys pradeda stumti vandenį. Dalis šio vandens pateks į akligatvio galą ir stums stūmoklį, taip sumažindamas dalį siurblio slėgio kavos rutulyje. Pasibaigus išankstinio užpylimo laikui, akligatvis uždaromas ir visas slėgis nukreipiamas į siurblį. Taip pat Apie Nors metodas čia labai skiriasi, galutinis rezultatas yra toks pat švelnus išankstinis užpilas, kokį gautumėte naudodami tiesiogiai prijungtą aparatą.
Rankinis flair Espreso kavos aparatų pranašumas yra tas, kad jie suteikia jums visišką virimo proceso, įskaitant išankstinį užpilą, kontrolę. Su tokiu aparatu galite lengvai eksperimentuoti su skirtingais metodais ir gauti būtent tokius rezultatus, kokių norite. Rekomenduojamas vadovas flair espreso virimo aparatas yra Flair 58 ir Flair Pro 2, abu yra aukštos kokybės ir suteikia fantastišką espresso nušautas. Su rankiniu valdymu flair Espreso kavos aparatas leidžia pasiekti tobulą kavos ruošimo patirtį ir sukurti unikalius skonių derinius.
Už išankstinio užpylimo slypi sudėtingumo ir eksperimentų pasaulis. Tokie dalykai kaip „srauto profiliavimas“ arba „slėgio profiliavimas“ gali būti laikomi kitu išankstinio užpylimo evoliucijos žingsniu. Šie metodai suteikia dar daugiau vandens srauto greičio ir slėgio kontrolės alaus virimo metu, o tai gali padėti pasiekti dar geresnių rezultatų ir unikalių skonių. Apie Jei norite pakelti savo espreso ruošimo įgūdžius į kitą lygį ir eksperimentuoti su skirtingais skoniais, rekomenduojame apsvarstyti galimybę atnaujinti espreso kavos aparatą arba įsigyti srauto profiliavimo atnaujinimo rinkinį. Jie suderinami su visais... Profitec Espreso aparatai su E61 grupės galvute gali suteikti jums tikslumą ir kontrolę, kurios reikia norint pasiekti naujas espreso ruošimo aukštumas.