Pirmiausia pre-infuzija, kad jūsų espresso ruošimas pasiektų kitą lygį
Jan 01, 2023
Priešinfuzija yra procesas, kai atsargiai mirkomas malto kavos puokštė portafiltre prieš taikant visą norimą užpylimo slėgį. Tikslas yra užtikrinti, kad vanduo tolygiai praeitų per užpylimo galvutę, kad būtų užtikrinta, jog visa kavos puokštė gautų tą pačią vandens kiekį, kai prasideda ekstrakcija. Praktikoje tai veikia labai gerai. Kai mes išbandėme espresso šotą su priešinfuzija, palyginti su espresso šotu, kuris buvo paruoštas be jos, pastebėjome žymiai mažiau kanalizacijos atvejų - tai yra, kai vanduo randa kelią su mažu pasipriešinimu ir teka per jį. Šis privalumas yra lygiai taip pat naudingas naujiems namų baristams, kaip ir profesionaliems baristams. Apie Jūs tik ką pradėjote, tai padeda turėti kažką, kas išlygina bet kokius netikslumus kavos paskirstyme jūsų portafilter. Net kai jūs praleidote metus kaip barista, nėra jokios priežasties nenaudoti technikos, kuri padeda užtikrinti, kad kiekvieną kartą gautumėte nuoseklų ekstraktą.
Jūs rasite priešinfuziją savo paprasčiausioje formoje mašinose su klasikinio E61 grupės galvute, kaip mūsų Profitec Pro 700. Pakeldami užpylimo svirtį, dalinai atveriate kelią tarp mašinos vandens įsiurbimo ir grupės galvutės - tačiau svarbu, kad siurblys nesijungtų. Tai leidžia pasyviam linijiniam vandens slėgiui vamzdyje stumti vandenį nuo katilo iki kavos puokštės grupės galvutėje. Šis linijinis slėgis yra žymiai mažesnis nei 9 barai, kuriuos siurblys taikys, tolygiai ir atsargiai matuodamas puokštę. Dauguma baristų taikys priešinfuziją nuo 2 iki 8 sekundžių, prieš visiškai pakeldami svirtį ir įjungdami siurblį.
Ši metodika veikia tik tiesiogiai prijungtoms mašinoms. Espreso mašinos su vidiniu šviežio vandens rezervuaru neturi linijinio slėgio privalumo ir todėl turi naudoti skirtingas metodikas, kad pasiektų priešinfuziją. Pavyzdžiui, Profitec Pro 400, viena iš nedaugelio espreso mašinų su vidiniu vandens rezervuaru, kuri turi integruotą priešinfuziją. Ji naudoja specialiai suprojektuotą kamerą su stumokliu ir spyruokle, kuri jungiasi kaip aklas galas prie kelio tarp katilo ir grupės galvutės. Kai jūs pradedate savo šotą, atveriama kelias tarp katilo ir grupės galvutės, ir siurblys įsijungia, kad pradėtų stumti vandenį. Dalelė to vandens nusileis į aklą galą ir stums stumoklį, taip sumažindama dalį siurblio slėgio nuo kavos puokštės. Kai baigiasi priešinfuzijos laikas, uždaromas aklas galas ir visas slėgis nukreipiamas į siurblį. Net Apie metodika čia yra labai skirtinga, tačiau galutinis rezultatas yra tas pats atsargus priešinfuzija, kokią gautumėte su tiesiogiai prijungta mašina.
Manualios flair espreso virimo mašinos turi privalumą, kad turite visišką kontrolę virimo procese, įskaitant priešinfuziją. Su tokia virimo mašina galite lengvai eksperimentuoti su skirtingomis technikomis ir gauti būtent tuos rezultatus, kurių norite. Rekomenduojama rankinė flair espreso virimo mašina yra Flair 58 ir Flair Pro 2 , kurie abu turi aukštą kokybę ir suteikia nuostabų espresso šotą. Su rankine flair espresso aparatu galite pasiekti galutinę paruošimo patirtį ir sukurti unikalius skonių derinius.
Už priešinfuzijos slypi sudėtingumo ir eksperimentavimo pasaulis. Tokie dalykai kaip „flow profiling“ arba „pressure profiling“ gali būti laikomi kitu žingsniu priešinfuzijos evoliucijoje. Šios technikos suteikia dar daugiau kontrolės virš vandens srauto greičio ir slėgio paruošimo metu, kas gali padėti pasiekti dar geresnių rezultatų ir unikalių skonių. Apie jei norite pakelti savo espresso ruošimą į kitą lygį ir eksperimentuoti su įvairiais skoniais, rekomenduojame apsvarstyti galimybę atnaujinti į flow profiling aparatą arba įsigyti flow profiling atnaujinimo rinkinį. Šie yra suderinami su visomis Profitec espresso mašinomis su E61 grupės galvute ir gali suteikti jums tikslių ir kontrolės, kurių reikia, kad pasiektumėte naujas aukštumas savo espresso ruošime.