Kaip atpažinti skonius espresso - Patarimai, kaip išvengti rūgštaus ar kartaus skonio
Apr 06, 2023
Espresso yra gėrimas, kurį mėgsta daugelis aplinkinių Apie pasaulyje dėl savo unikalaus skonio ir aromato. Tačiau kartais espresso rūgštus arba kartus skonis, kuris gali sumažinti šio gardaus gėrimo malonumą. Šiame tinklaraščio įraše apžvelgsime, kaip atpažinti skonius espresso ir kokių priemonių galima imtis Apie jis skonis rūgštus arba kartus.
Visų pirma, svarbu suprasti, kas gali sukelti espresso skonis rūgštus arba kartus. Rūgštus espresso gali būti dėl to, kad pupelės buvo skrudintos per ilgai arba per mažai, arba dėl to, kad kavos ruošimo laikas buvo per trumpas. espresso Tai paprastai vadinama nepakankamai ekstrahuotu. Kartusis skonis. espresso Kita vertus, taip gali būti ir dėl to, kad pupelės buvo per daug skrudintos arba plikymo laikas buvo per ilgas.
Prieš pradedant veiksmus, pradėkite nuo to, kad kiekvieną kartą naudotumėte tą pačią dozę, kad vienu metu keistumėte tik vieną parametrą. Apie Yra per daug skirtingų kintamųjų, tokių kaip dozė, plikymo laikas, plikymo temperatūra ir malimo rupumas, todėl bus per sunku suprasti, kodėl jūsų espresso nėra gero skonio.
Apie espresso rūgštus skonis
Apie jauti, kad tavo espresso skonis rūgštus, yra keletas žingsnių, kurių galite imtis skoniui koreguoti. Vienas iš būdų – naudoti aukštesnės kokybės pupeles ir įsitikinti, kad jos yra šviežios. Apie Jei pupelės per senos, jos galėjo prarasti natūralų saldumą ir rūgštingumą. Taip pat galite reguliuoti malimo rupumą, kad gautumėte espresso kuris yra mažiau rūgštus. Smulkesnis malimas gali padėti sumažinti rūgštingumą.
Matas
- Smulkesnis malimas (pailgina plikymo laiką)
- Padidinkite užplikymo temperatūrą (rekomenduojama nuo 93 iki 96 laipsnių)
- Pirkite tamsesnės skrudinimo espreso pupeles (paprastai jas lengviau užplikyti su tamsesnės skrudinimo pupelėmis).
Spustelėkite čia Apie tau reikia geros kavos!
Apie espresso skonis kartus
Apie tavo espresso Jei jūsų kava yra kartų skonio, taip pat galite imtis veiksmų skoniui ištaisyti. Vienas iš būdų – naudoti aukštesnės kokybės pupeles ir įsitikinti, kad jos yra šviežios. Apie Jei pupelės per daug skrudintos, kava gali būti apdegusi arba kartus skonis. Taip pat galite reguliuoti malimą, kad gautumėte espresso kuris yra mažiau kartus. Rupesnis malimas gali padėti sumažinti kartumą.
Matas
- Smulkiau malti (trumpesnis plikymo laikas)
- Sumažinkite virimo temperatūrą (rekomenduojama nuo 93 iki 90 laipsnių)
Spustelėkite čia Apie Tau reikia geros kavos!
Bendra informacija Apie alaus darymas
Kad išgautumėte kuo daugiau naudos iš savo espresso Taip pat svarbu naudoti tinkamą kavos ir vandens kiekį. Bendra rekomendacija – gerti dvigubai daugiau espresso kaip ir kavos gramų kiekis. Tai yra, įprastam dvigubam espreso puodeliui reikia maždaug 18 g šviežiai maltos kavos, taigi turėtumėte stengtis gauti maždaug 36 g. espresso. Apie Jei naudojate per daug kavos arba per mažai vandens, tai gali paveikti jūsų kavos skonį espresso ir jaučiasi pernelyg intensyviai.
Kuo svarbus alaus virimo laikas
Faktinis laikas, reikalingas norint gauti norimą sumą espresso vaidina didelį vaidmenį. Apie Jei plikymo laikas per trumpas, espreso kava bus rūgšti ir Apie Jei laikas per ilgas, jis bus kartų skonio. Bendra rekomendacija yra ta, kad tai turėtų trukti nuo 20 iki 30 sekundžių. Apie Jums prireikė mažiau nei 20 sekundžių, kad išstumtumėte 36 g. espresso Turėtumėte smulkiau malti, kol sutrumpės laikas nuo 20 iki 30 sekundžių.
Kiek kavos turėčiau vartoti?
Paprastai sakome apie 18 gramų dvigubam espreso ir apie 10 gramų vienam espreso puodeliui. Žinoma, gali tikti ir didesni, ir mažesni kiekiai, todėl svarbu laikytis dozės, kad siekiant gero rezultato nereikėtų įvesti kelių kintamųjų.
Naudokite svarstykles!
Greitas būdas pasiekti gerų rezultatų – naudoti svarstykles. Taip galėsite išmatuoti ir suprasti, ką reikia pakeisti.
Žingsnis po žingsnio vadovas:
- Į portafiltrą pasverkite 18 g kavos
- Padėkite svarstykles po kavos puodeliu, pradėkite ruošti kavą ir neskubėkite!
- Kai pasieksite 36 g. espresso sustabdykite virimą ir laikmatį.
- Apie laikas buvo mažesnis nei 20 sekundžių. Sumalkite smulkiau ir bandykite dar kartą.Apie laikas viršijo 30 sekundžių. Sumalkite stambiau ir bandykite dar kartą.
- Kai pasieksite tinkamą laiką ir reikiamą kiekį, bet vis tiek bus rūgštus skonis, pabandykite padidinti plikymo temperatūrą. Apie Jis kartus, pabandykite užplikymo temperatūrą lovoje.
Kadangi viskas priklauso nuo pupelių kokybės, turėsite eksperimentuoti, tačiau naudodamiesi šiuo vadovu galite greitai pasiekti pakankamai gerą rezultatą ir atlikti nedidelius pakeitimus, kad pasiektumėte geriausių įmanomų rezultatų.
Spustelėkite čia Apie Tau reikia kavos svarstyklių!
Apibendrinant, svarbu naudoti aukštos kokybės pupeles, įsitikinti, kad jos yra šviežios, ir naudoti tinkamą kavos bei vandens kiekį, kad iš kavos gautumėte kuo daugiau naudos. espresso. Apie tavo espresso Jei kava rūgšti ar kartus, galite pakoreguoti malimą ar plikymo laiką, kad ją ištaisytumėte. Naudodami tinkamą techniką ir šiek tiek patirties, galite greitai tapti tobulos espreso kavos ruošimo meistru ir mėgautis išskirtiniais jos skoniais bei aromatais.