Taip naršyti skonius iš espresso - Patarimai, kaip išvengti rūgštaus ar kartaus skonio
Apr 06, 2023
Espresso yra gėrimas, kuris yra mylimas daugumos aplink Apie pasaulyje dėl savo unikalios skonio ir aromato. Tačiau kartais espresso gali skoniu būti rūgštus arba kartus, kas gali sumažinti malonumą iš šio puikaus gėrimo. Šiame tinklaraščio įraše mes pažvelgsime, kaip naviguoti espresso skoniais ir kokių priemonių galima imtis, kai jis skoniu būna rūgštus arba kartus.
Pirmiausia ir svarbiausia, svarbu suprasti, kas gali sukelti, kad espresso skonis būtų rūgštus arba kartus. Rūgštus espresso gali būti rezultatas, kad pupelės buvo keptos per ilgai arba per trumpai, arba kad virimas buvo per trumpas. espresso srityje tai paprastai vadinama nepakankamai ekstrahuotu. Kartus espresso gali būti, kad pupelės buvo keptos per daug arba virimo laikas buvo per ilgas.
Prieš pereinant prie priemonių, visada pradėkite naudoti tą pačią dozę kiekvieną kartą, kad turėtumėte tik vieną parametrą, kurį keičiate vienu metu. Apie kadangi yra per daug įvairių kintamųjų, tokių kaip dozė, virimo laikas, virimo temperatūra ir malimo laipsnis, bus per sunku suprasti, kodėl jūsų espresso neskanus.
Apie espresso skonis rūgštus
Apie jei jaučiate, kad jūsų espresso skonis rūgštus, yra keletas priemonių, kurias galite imtis, kad pataisytumėte skonį. Vienas būdas yra naudoti aukštesnės kokybės pupeles ir užtikrinti, kad jos būtų šviežios. Apie jei pupelės yra per senos, jos gali prarasti savo natūralų saldumą ir rūgštumą. Taip pat galite reguliuoti malimo laipsnį, kad gautumėte espresso, kuris būtų mažiau rūgštus. Smulkesnis malimas gali padėti sumažinti rūgštumą.
Priemonė
- Malti smulkiau (prisideda prie ilgesnio virimo laiko)
- Padidinti virimo temperatūrą (rekomendacija tarp 93 iki 96 laipsnių)
- Pirkti tamsiau skrudintas espresso pupeles (paprastai lengviau virti su tamsiau skrudintomis pupelėmis)
Klikite čia Apie jums reikia gero kavos!
Apie espresso skonis kartus
Apie jei jūsų espresso skonis kartus, galite taip pat imtis priemonių, kad pataisytumėte skonį. Vienas būdas yra naudoti aukštesnės kokybės pupeles ir užtikrinti, kad jos būtų šviežios. Apie jei pupelės buvo keptos per daug, tai gali sukelti, kad kava skonis būtų deginta arba karti. Taip pat galite reguliuoti malimo laipsnį, kad gautumėte espresso, kuris būtų mažiau kartus. Stambesnis malimas gali padėti sumažinti kartumą.
Priemonė
- Malti stambiau (prisideda prie trumpesnio virimo laiko)
- Sumažinti virimo temperatūrą (rekomendacija tarp 93 iki 90 laipsnių)
Klikite čia Apie jums reikia gero kavos!
Bendra informacija apie Apie virimą
Norint gauti geriausią iš jūsų espresso taip pat svarbu naudoti tinkamą kavos ir vandens kiekį. Bendra gairė yra gauti dvigubai daugiau espresso nei gramų kavos, kurią naudojate. Tai reiškia, kad normali dviguba espresso naudoja apie 18g šviežiai maltos kavos, ir su tuo turėtumėte stengtis gauti apie 36g espresso. Apie jei naudojate per daug kavos arba per mažai vandens, tai gali paveikti jūsų espresso skonį ir jaustis per intensyviai.
Kaip virimo laikas vaidina vaidmenį
Pats laikas, kuris užtrunka, kad gautum savo pageidaujamą kiekį espresso, vaidina didelį vaidmenį. Apie virimo laikas yra per trumpas, kava bus rūgšti, o Apie laikas yra per ilgas, ji bus karti. Bendra gairė yra, kad tai turėtų užtrukti nuo 20 iki 30 sekundžių. Taigi, jei Apie užtruko mažiau nei 20 sekundžių, kad gautum 36g espresso, turėtum malti smulkiau, kol pateksi į 20-30 sekundžių intervalą.
Kiek kavos turėčiau naudoti?
Mes paprastai sakome apie 18 gramų dvigubai espresso ir apie 10 gramų vienam šūviui. Žinoma, didesnis ir mažesnis kiekis taip pat gali veikti, čia svarbu laikytis tam tikro mato, kad nepristatyti daugiau kintamųjų, kai bandai pasiekti gerą rezultatą.
Naudok skalę!
Greitas būdas gauti gerų rezultatų yra skalė. Tokiu būdu gali išmatuoti ir suprasti, ką turi keisti.
Žingsnis po žingsnio vadovas:
- Pasverk 18g kavos portafiltre
- Padėk skalę po kavos puodeliu ir pradėk virimą, ir pradėk laikyti laiką!
- Kai pasieki 36g espresso, sustabdyk virimą ir laikmatį.
- Apie laikas buvo mažiau nei 20 sek. Malti smulkiau ir bandyk dar kartą. Apie laikas buvo virš 30 sek. Malti šiurkščiau ir bandyk dar kartą.
- Kai pasieki gerą laiką su tinkamu kiekiu, bet vis tiek skonis rūgštus, pabandyk pakelti virimo temperatūrą. Apie jei skonis kartus, pabandyk sumažinti virimo temperatūrą.
Kadangi viskas priklauso nuo to, kokias pupeles turi, turėsi bandyti, bet su šiuo vadovu gali greitai pasiekti gana gerą rezultatą ir tada daryti mažus pakeitimus, kad gautum geriausius rezultatus, kiek įmanoma.
Klikk čia Apie tau reikia kavos skalės!
Apibendrinant, svarbu naudoti aukštos kokybės pupeles, įsitikinti, kad jos šviežios, ir naudoti tinkamą kavos ir vandens kiekį, kad gautum geriausia iš savo espresso. Apie jei tavo espresso skonis rūgštus arba kartus, gali reguliuoti malimo laipsnį arba virimo laiką, kad ištaisytum skonį. Su tinkama technika ir šiek tiek patirties, gali greitai tapti meistru, gaminančiu tobulą espresso ir mėgautis jos išskirtiniais skoniais ir aromatais.