Štai kodėl svarbu valyti espreso aparatą!
Oct 21, 2021
"Kaip dažnai reikia valyti espreso aparatą?"
Tai yra kažkas, ką mes Barista ir Espresso dažnai sulaukdavo klausimų apie.
Ką tik nusipirkote brangų espreso aparatą ir norite iš karto pradėti ruošti espresą, tačiau greitai suprantate, kad po kelių naudojimo kartų aparatas lengvai užsiteršia nuo maltos kavos tirščių, pieno ir pan. Po ilgesnio naudojimo susidaro kalkių nuosėdos – mineralų likučiai, susidarantys vidiniuose komponentuose ir žarnose. Apie Jei tai nebus pašalinta reguliariai valant, aparato veikimas ir kavos skonis smarkiai sumažės, o galiausiai atsiras mechaninių problemų. Apie su juo netvarkoma. Štai kodėl svarbu reguliariai valyti!
Tai paveikia visus Sage Espreso aparatų modeliai:
- Barista Express
- Dviguba temperatūra (Pro)
- Kūdikis Plius
- Barista Profesionalas
- Barista Palieskite
- Dvigubas katilas
- Orakulas
- Orakulo prisilietimas
Kokios valymo priemonės skirtos espreso aparatui? Espreso aparatui valyti naudojamos valymo tabletės, nukalkinimo priemonės, pieno valikliai ir reguliariai keičiamas vandens filtras.
#1 Valymo tabletės

Po tam tikro kavos ruošimų skaičiaus aparatas praneš, kada ateis laikas valyti valymo tabletėmis. Valymo tabletės Pašalina kavos aliejus ir likučius. Palaiko gerą aparato būklę ir išsaugo gerą kavos skonį. Įjungta Barista „Express“ modelyje yra lemputė pavadinimu „Išvalyti mane“, o „Pro“ modelyje ekrane rodomas tekstas „Praleisti vandenį“. Visi aparatai primina skirtingais būdais, tačiau visuose yra iš anksto užprogramuota valymo programa, kurią turėtumėte pradėti įdėję valymo tabletę. Žr. naudotojo vadovą. Apie Jei aparatas nebus valomas tabletėmis, jūsų kavos veikimas ir skonis suprastės.
#2 Nukalkinimo priemonė

Po kelių šildymo ir aušinimo ciklų sistemoje susidaro kalkių nuosėdos, kurios sukelia kartų poskonį kavoje ir sumažina aparato veikimą. Rekomenduojame valyti aparatą nukalkinamąja priemone kartą per mėnesį. Aparatuose yra išsami valymo programa, perskaitykite naudotojo vadovą.
# Pieno valymas

Apie Jei mėgstate reguliariai gerti latte ar kapučino, pieno putų ruošimo garų antgalio valymas yra būtinas! Po daugelio Apie Pieno putojimo metu sistemoje gali kauptis kalkių nuosėdos ir senas pienas. Kad garų vamzdelis būtų geros būklės, rekomenduojame po kiekvieno naudojimo jį prapūsti garais ir drėgnu skudurėliu nuvalyti pieno likučius nuo garų vamzdelio, kad pienas nepridegtų. Rekomenduojame garų vamzdelį valyti pieno valikliu bent kas du mėnesius arba net kartą per mėnesį. Instrukcijas rasite naudotojo vadove.
# Vandens filtras

Geriausiems rezultatams pasiekti espreso ruošimui visada rekomenduojame naudoti gerai filtruotą vandenį. Tačiau dauguma žmonių, perkančių espreso aparatą, neįrengia papildomos filtro sistemos savo virtuvės maišytuvui, todėl ypač svarbu reguliariai keisti vandens filtrą aparate! Kuo kietesnis vanduo, tuo blogiau aparatui ir tuo greičiau filtras užsiteršia. Rekomenduojame filtrą keisti bent kartą per tris mėnesius.
Valymo intervalų lentelė:
|
|
Kiekvieną mėnesį |
Kas 3 mėnesius |
|
Valymo tabletės |
(Mašina kalba) |
|
|
Dekalcifikacija |
X |
|
|
Pieno valymas |
X |
|
|
Vandens filtro keitimas |
|
X |
Apibendrinimas
Reguliariai valydami espreso aparatą, pašalinsite kavos aliejaus, kalkių, mineralų ir pridegusio pieno likučius. Tai savo ruožtu išsaugo jūsų kavos kokybę ir palaiko espreso aparato veikimą.