Pereiti prie turinio
Precis kontroll över espressobryggning med flow profiling-tekniker - Barista och Espresso Precis kontroll över espressobryggning med flow profiling-tekniker - Barista och Espresso

Tikslus espreso ruošimo valdymas naudojant srauto profiliavimo metodus

Srauto profiliavimas yra espreso kavos ruošimo technika, skirta tiksliai kontroliuoti plikymo greitį. Tai galima pasiekti naudojant srauto profiliavimo kaukę, kuri Profitec Pro 700 arba Rocket R nine one.

Įprastas srauto profiliavimo kaukių metodas vadinamas „laipsnišku išankstiniu užpilu“. Jis prasideda nuo mažo vandens srauto ir palaipsniui didinamas per pirmąsias dešimt–penkiolika ekstrakcijos proceso sekundžių. Tai padeda sumažinti kanalizacijos (netolygaus ekstrakcijos) tikimybę – reiškinį, dėl kurio espreso kavos porcijos su skaidriais/sklandžiais skoniais ekstrahuojamos netolygiai, sumaišius kavos tirščius su vandeniu.

Srauto greičio mažinimo technika, artėjant ekstrakcijos proceso pabaigai, yra dar vienas įprastas srauto profiliavimo mašinų taikymo būdas. Kavos pupelėms tampant mažiau atsparioms ekstrakcijos proceso metu, vandens srautas natūraliai didėja, artėjant proceso pabaigai. Palaikydami pastovų srauto greitį naudodami srauto valdymą, galite siekti norimos galios, nepriklausomai nuo malimo kiekio. Tai leidžia atrasti naujų receptų ir skonių, kurių kitaip nebūtumėte galėję išbandyti.

Kai kurios srauto profiliavimo mašinos, įskaitant Profitec Pro 700 ir Rocket R nine one, naudoja mentelę arba rankenėlę vožtuvo tarp virdulio ir virdulio kameros atidarymui reguliuoti. Tai leidžia akimirksniu valdyti grupės judėjimo greitį ir taip pat leidžia spustelėti piktogramą pakuotės priekyje. Naudodami srauto profiliavimo technologiją, galite pagerinti espreso kavos kokybę ir konsistenciją. Dar geresnių rezultatų galite gauti įdiegę srauto profiliavimo atnaujinimo rinkinį, kuris rekomenduojamas Profitec-espreso aparatai su E61 grupės galvute.
Back to top