Pereiti prie turinio
3 Bryggtips för AeroPress - Barista och Espresso 3 Bryggtips för AeroPress - Barista och Espresso

3 alaus virimo patarimai AeroPress

„Aeropress“ yra mėgstamas kavos entuziastų visame pasaulyje nuo pat savo pasirodymo prieš daugiau nei 20 metų. Dėl savo paprastumo ir universalumo tai vienas mėgstamiausių kavos ruošimo būdų rinkoje. Tačiau turint omenyje daugybę receptų ir metodų, gali būti sunku žinoti, kas jums labiausiai tinka. Šiame vadove pateikiame tris praktiškus ir galbūt šiek tiek netikėtus patarimus, kurie padės jums maksimaliai išnaudoti savo kavos skonį. Aeropress-alaus darymas.

1. Lėtai spauskite, kad skonis būtų švaresnis

Vienas iš labiausiai paplitusių klaidingų įsitikinimų Apie „Aeropress“ pranašumas yra tas, kad stiprus spaudimas duoda geresnius rezultatus, ypač Apie jūs bandote atkurti espressopanašus gėrimas. Tačiau yra ir trūkumas: stipriai spaudžiant, praeina koloidai ir neištirpusios dalelės, dėl kurių kava gali tapti drumsta, šiurkšti ir karta.

Kodėl lėtas spaudimas veikia geriau

  • Tolygus filtravimasKavos sluoksnis veikia kaip natūralus filtras. Lėtai spaudžiant, per jį išspaudžiami tik skaniausi komponentai, todėl puodelis tampa švaresnis.
  • Minkštesnė tekstūraLėtas spaudimas sukuria apvalesnį ir labiau subalansuotą skonio profilį, be atšiaurumo, kuris gali atsirasti spaudžiant stipriai.

Išbandykite patys

  • Atlikite eksperimentą: pabandykite vieną kavos virimo aparatą spausti greitai (apie 6 sekundes), o kitą – lėtai (apie 60 sekundžių). Pastebėsite skaidrumo ir tekstūros skirtumą.

Rezultatai: Lėtas spaudimas sukuria aiškesnį skonį, mažiau kartumo ir švelnesnį pojūtį burnoje – puikiai tinka tiems, kurie vertina subtilius skonius.

2. Leiskite kavai „žydėti“, kad būtų geriau ekstrahuojama

„Žydėjimas“ – tai nedidelis kiekis vandens užpilamas ant kavos ir paliekama pastovėti apie 30–45 sekundes, prieš užpilant likusį vandenį. Šis žingsnis padeda prisotinti kavos sluoksnį ir išskirti anglies dioksidą, o tai pagerina ekstrakciją.

Kodėl žydėjimas yra svarbus

  • Apsaugo nuo nepakankamo ištraukimoBe žydėjimo vanduo gali per greitai tekėti per sluoksnį, todėl kava bus nepakankamai ekstrahuota ir silpno skonio.
  • Geriau „infuzijai“Kai kava tolygiai prisisotina, vanduo turi galimybę išgauti pačius aromatingiausius komponentus.

Kaip tai padaryti?

  1. Užpilkite kavos putas 50–60 gramų karšto vandens (maždaug 90 °C).
  2. Palaukite 30–45 sekundes, kol kava sugers vandenį.
  3. Užpildykite iki norimo vandens kiekio ir tęskite virimą.

Patarimas: Apie Jei naudojate apverstą metodą, kai „Aeropress“ yra apverstas aukštyn kojomis, žydėjimas gali būti mažiau efektyvus. Tačiau tradiciniam... Aeropress-alaus darymas daro žydėjimą didelį skirtumą.

3. Eksperimentuokite su malimo rupumu

Daugelis žmonių „Aeropress“ sieja su smulkiu malimu, beveik kaip espresso. Tačiau per smulkus malimas gali lemti netolygų ekstrakciją, aitrumą ir kartų poskonį. Vietoj to, šiek tiek stambesnis malimas gali užtikrinti sklandesnį srautą ir labiau subalansuotą skonio profilį.

Grubesnio malimo privalumai

  • Tolygus srautasStamesnis malimas leidžia vandeniui tolygiai tekėti per kavos sluoksnį, todėl sumažėja kanalų susidarymo rizika.
  • Mažiau kartumoRupesnis malimas padeda išvengti tam tikrų dalelių, kurios suteikia kavai aitrumą ir kartumą, per didelio ekstrakcijos.

Kaip rasti tinkamą malimo rupumą / smulkumą

  1. Pradėkite nuo stambesnio malimo nei įprastai naudojate „Aeropress“, galbūt panašaus į tą, kurį naudojate V60.
  2. Išbandykite ir palaipsniui didinkite malimo rupumą iki smulkesnio, kol rasite tobulą saldumo, rūgštingumo ir kūno pusiausvyrą.

Premija: Apie Jei naudojate labai ilgą plikymo laiką, pavyzdžiui, Jonathano Gagné 10 minučių metodą, stambesnis malimas gali būti dar geresnis, nes panardinimo technika leidžia tolygiai ekstrahuoti be perkoliacijos.

Premija: pažaiskite su vandens temperatūra

Vandens temperatūra vaidina labai svarbų vaidmenį skoniui vystytis. „Aeropress“ kavos aparatui dažnai geriausia palaikyti 80–95 °C temperatūrą, priklausomai nuo skrudinimo ir asmeninių pageidavimų:

  • Šviesiai skrudinta kavaKavos rūgštingumui ir aromatams išryškinti naudokite 90–95 °C temperatūrą.
  • Vidutinio skrudinimo kava: Norėdami subalansuoto skonio, palaikykite apie 85–90 °C temperatūrą.
  • Tamsiai skrudinta kavaSumažinkite temperatūrą iki 80–85 °C, kad sumažėtų kartumas ir išryškėtų saldumas.

Eksperimentuodami su temperatūra, galite rasti optimalų būdą išryškinti unikalias kiekvienos kavos rūšies savybes.

Santrauka:

Naudodami šiuos tris patarimus – lėtai spausdami, leisdami kavai subręsti ir eksperimentuodami su malimo rupumu – galite pagerinti savo kavą. Aeropress-plikykite ir mėgaukitės labiau subalansuota ir aromatinga kava. Atminkite, kad „Aeropress“ yra neįtikėtinai universalus ir nėra vieno „teisingo“ metodo – svarbiausia rasti techniką, kuri tinka jums ir atitinka jūsų skonio pageidavimus.

Išbandykite šiuos patarimus ir nedvejodami pasidalykite savo rezultatais komentaruose! Apie Nesvarbu, ar mėgstate šviesiai, vidutiniškai ar tamsiai skrudintą kavą, su „Aeropress“ visada galite atrasti ką nors naujo.

Ar turite savo Aeropress-arbatpinigių? Pasidalinkite komentaruose! Ir nepamirškite užsiprenumeruoti mūsų tinklaraščio, kad gautumėte daugiau gidų ir patarimų. Apie kavos virimas.

Back to top