Greito paleidimo vadovas
Sep 04, 2021
Norint pasiekti gerą espresso Tuomet reikia nustatyti šiuos nustatymus: malimo lygį, kavos kiekį, espreso kiekį ir laiką. Visa tai gali skambėti sudėtingai ir sunkiai suprantamai, bet mes viską apžvelgsime žingsnis po žingsnio!
Prieš pradėdami montuoti espreso aparatą, jums reikės:
- Skaitmeninės svarstyklės, kurias galima padėti po espreso aparatu. Rekomenduojame įsigyti skaitmenines kavos svarstykles, nes jos yra mažos, kompaktiškos ir turi įmontuotą laikmatį. Kodėl taip, paaiškinsime šiek tiek vėliau.
- Neskaldytos espreso pupelės. Mes žinome savo mėgstamiausias spustelėkite čia!
- Porterio filtras, Tamper ir dvigubo šūvio puodeliai.
Prieš pradedant nagrinėti praktinius dalykus, reikia suprasti, kaip yra susiję kavos kiekis, malimo laipsnis ir laikas.
Norint pasiekti gerą espresso Paprastai sakoma, kad iš kiekvieno gramo maltos kavos reikėtų gauti 2 gramus. espresso. Ką tai reiškia praktiškai? Dvigubo espreso puodelio kavos gamybai rekomenduojame sumalti apie 18 g kavos pupelių. Taigi, jūsų tikslas – gauti apie 36 g. espresso iš 18 g maltos kavos.

Kodėl laikas toks svarbus!
Laikas užplikyti 36 g espresso turėtų užtrukti apie 20–30 sekundžių. Tada kyla klausimas, kodėl jums tai reikėtų žinoti? Priežastis ta, kad Apie aparatui užtruktų mažiau nei 20 sekundžių, kad pagamintų 36 g espresso tada aparatas nespėtų išgauti visų kavos aromatų ir tokiu būdu gautumėte labai vandeningą ir rūgščią kavą. espresso. Ar aparatas paruoštų 36 g kavos per 30 sekundžių? espresso taip pat būtų ir tavo espresso labai apdegęs su stipriu kartumu. Todėl auksinė espreso taisyklė yra ta, kad 36 g kavos turėtų būti ruošiama 20–30 sekundžių. espresso.
Dabar galime pradėti linksmybes ir paruošti mašiną!
Norėdami gauti patikimas vertes, kiekvienam bandymui sversime 18 g pupelių, kol gausime tai, ko ieškome: 36 g espresso per 20–30 sekundžių. Šiame sąrankos vadove naudosime vienasienį dvigubos porcijos puodelį, kuris pridedamas prie jūsų espreso aparato.
#1 Pradžia!
Malūnėlis turi 16 malimo lygių. Pirmiausia nustatykite 8 malimo lygį naudodami rankenėlę, esančią aparato dešinėje pusėje. Pasverkite 18 g nesmulkintų espreso pupelių ir suberkite jas į malūnėlį. Viską sumalkite tiek, kad žinotumėte, jog jūsų portafiltre yra lygiai 18 g maltos kavos.
#2 Paspauskite ritulį
Suspauskite ritulį naudodami įrankį, vadinamą „Tamper". Tada įdėkite portafiltrą su išspausta kava į aparatą. 
#3 Pasiruošimas testavimui
Padėkite pasirinktą kavos puodelį ant skaitmeninių svarstyklių, nustatykite jį į nulį ir padėkite po espreso aparatu.

#4 Pradėkite virti alų!
O dabar pereikime prie įdomiosios dalies! Išimkite telefono laikmatį. Pradėkite paspausdami aparato mygtuką „Program“. Jį paspaudus, jis pradės mirksėti. Kitas žingsnis – paspausti dvigubo šūvio mygtuką. Kai jaučiatės pasiruošę, paspauskite mygtuką, paleisdami laikmatį. Kai pamatysite, kad svarstyklės rodo 36 g... espresso tada turėtumėte sustabdyti virimą dar kartą paspausdami mygtuką.
#5 Išanalizuokite ir išbandykite dar kartą!
Kaip jau minėjome anksčiau, tikslas yra gauti 36 g per 20–30 sekundžių. Apie Jei jūsų chronometras rodo trumpesnį nei 20 sekundžių laiką, pupeles reikėtų sumalti smulkiau, sumažinant malimo lygį ant malūnėlio. 1 malūnėlio skalėje reiškia smulkų malimą, o 16 – stambų malimą. Taigi, kuo mažesnis skaičius, tuo smulkiau sumalėsite. Apie Jei jūsų laikas ilgesnis nei 30 sekundžių, turėtumėte sumalti stambiau.
#6 Daryti Apie kol būsite patenkinti!
Daryti Apie Kartokite 4 veiksme nurodytą procesą, kol keisdami malimo lygį pasieksite 20–30 sekundžių laiką. Kai būsite patenkinti nustatymu, aparatas automatiškai išsaugos paskutinį kartą paruoštą kavą. Taigi kitą kartą gamindami kavą espresso tada dvigubo šūvio mygtuką reikia paspausti tik vieną kartą.
Išvada
Šis vadovas skirtas jums greitai pradėti gauti pakankamai gerą espresso. Visos pupelės yra skirtingos ir visos turi skirtingus skonius, todėl pravartu nepamiršti, kad jei turite 20–30 sekundžių laiko, bet manote, kad to nepakanka, turėtumėte toliau eksperimentuoti! Kai kurie... espresso Vieną kavą galima užplikyti 20 sekundžių, o kitą – 28 sekundes. Skonis taip pat gali skirtis keičiant plikymo temperatūrą. Kaip minėjau, galite daug eksperimentuoti.