Greitas pradžios vadovas
Sep 04, 2021
Norint gauti gerą espresso reikia nustatyti šiuos parametrus: malimo lygį, kavos kiekį, espresso kiekį ir laiką. Viskas tai gali pasirodyti sudėtinga ir sunku suprasti, bet mes peržvelgsime viską žingsnis po žingsnio!
Prieš pradėdami nustatyti savo espresso aparatą, jums reikės:
- Skaitmeninių svarstyklių, kurios gali būti dedamos po espresso aparatu. Rekomenduojame įsigyti skaitmenines kavos svarstykles, nes jos yra mažos ir kompaktiškos, taip pat turi integruotą laikmatį. Paaiškinsime kodėl šiek tiek vėliau.
- Visų espresso pupelių. Jei norite sužinoti, kas yra mūsų mėgstamiausia spauskite čia!
- Portafilteris, Tamper ir dvigubo šūvio puodelis.
Prieš pradedant praktinį darbą, pirmiausia turite suprasti, kaip kavos kiekis, malimo laipsnis ir laikas yra susiję.
Norint gauti gerą espresso, paprastai sakoma, kad už kiekvieną gramą maltos kavos turėtumėte gauti 2 gramus espresso. Ką tai reiškia praktikoje? Rekomenduojame sumalti apie 18g pupelių dvigubo šūvio puodeliui. Taigi, tikslas yra gauti apie 36g espresso iš 18g maltos kavos.
Kodėl laikas yra toks svarbus!
Laikas, per kurį reikia paruošti 36g espresso, turėtų trukti apie 20-30 sekundžių. Tuomet kyla klausimas, kodėl tai turėtumėte žinoti? Priežastis ta, kad jei Apie mašina paruoštų 36g espresso per mažiau nei 20 sekundžių, ji nesugebėtų išgauti visų aromatų iš kavos, todėl gautumėte labai vandeningą ir rūgštų espresso. Jei mašina virs daugiau nei 30 sekundžių 36g espresso , jūsų espresso skonis bus labai degintas su stipriu kartumo poskoniu. Todėl espresso auksinė taisyklė yra ta, kad 36g espresso turėtų būti paruošta per 20-30 sekundžių.
Dabar galime pradėti smagiai ir nustatyti aparatą!
Norint gauti patikimus duomenis, sversime 18g pupelių kiekvienam individualiam testavimui, kol pasieksime tai, ko siekiame: 36g espresso per 20-30 sekundžių. Šiame nustatymo vadove naudojame dvigubo šūvio puodelį su paprasta siena, kuris ateina su jūsų espresso aparatu.
#1 Pradėti!
Malūnas turi 16 pakopų malimo lygį. Pradėkite nustatydami malimo lygį 8, naudodami ratuką dešinėje aparate. Pasverkite 18g visų espresso pupelių ir tada supilkite į malūną. Malti viską, kad žinotumėte, jog jūsų portafiltres yra tiksliai 18g maltos kavos.
#2 Paspauskite puku
Paspauskite puku naudodami įrankį, vadinamą „Tamper“. Tada įdėkite portafilterį su paspausta kava į aparatą.
#3 Paruoškite testavimui
Padėkite bet kurią kavos puodelį ant savo skaitmeninių svarstyklių, nulinkite ir tada padėkite po espresso aparatu.
#4 Pradėti virti!
Dabar pereikime prie įdomaus! Išimkite savo telefono laikmatį. Pradėkite paspausdami mygtuką „Programuoti“ mašinoje. Paspaudus jis pradės mirksėti. Kitas žingsnis yra paspausti dvigubo šūvio mygtuką. Kai jausitės pasiruošę, paspauskite mygtuką tuo pačiu metu, kai pradėsite savo laikmatį. Kai pamatysite, kad svarstyklės rodo 36g espresso turėtumėte sustabdyti kavos ruošimą paspausdami mygtuką dar kartą.
#5 Analizuokite ir bandykite dar kartą!
Kaip sakėme anksčiau, tikslas yra gauti 36g per 20–30 sekundžių. Apie jei jūsų laikmatis rodo laiką, mažesnį nei 20 sekundžių, turėtumėte sumalti pupeles smulkiau, sumažindami malimo lygį malūne. 1 malūno skalėje reiškia smulkiai maltą, o 16 - šiurkščiai maltą. Taigi, kuo mažesnis skaičius, tuo smulkiau maltumėte. Apie jei jūsų laikas yra didesnis nei 30 sekundžių, turėtumėte sumalti šiurkščiau.
#6 Darykite Apie kol būsite patenkinti!
Atlikite Apie 4 žingsnio procesą, kol pasieksite laiką tarp 20–30 sekundžių, keisdami malimo lygį. Kai būsite patenkinti nustatymu, mašina automatiškai išsaugos paskutinį kavos ruošimo procesą. Taigi kitą kartą, kai ruošite savo espresso, jums tereikės paspausti dvigubo šūvio mygtuką vieną kartą.
Išvada
Šis vadovas skirtas jums greitai pradėti ruošti pakankamai gerą espresso. Visos pupelės yra skirtingos ir turi skirtingus skonius, todėl gerai atsiminti, kad kai turite laiką tarp 20–30 sekundžių, bet manote, kad jis nėra pakankamai skanus, turėtumėte toliau eksperimentuoti! Kai kurios espresso yra skanios per 20 sekundžių, tuo tarpu kitos gali būti skanios su 28 sekundžių ruošimo laiku. Skonis taip pat gali keistis keičiant ruošimo temperatūrą. Kaip sakoma, yra daug dalykų, kuriuos galima eksperimentuoti.