Žingsnis po žingsnio vadovas: Tobula Espresso su Sage Barista Express
May 31, 2024
Valdyti savo Sage Barista Express reiškia tiksliai sureguliuoti kiekvieną žingsnį paruošimo procese. Čia yra išsami gairė, skirta padėti jums gauti geriausią iš savo kavos pupelių.
1. Kavos pupelių pasirinkimas ir paruošimas
- Kavos pupelės: Visada naudokite šviežias, aukštos kokybės pupeles. Įsitikinkite, kad pupelės turi rasto datą ant pakuotės ir kad ji nebūtų senesnė nei 1-2 mėnesiai. Kai kurie siekia kavos, kuri buvo skrudinta per kelias savaites.
- Įrangos pašildymas: Įjunkite aparatą ir leiskite jam įšilti. Patarimas yra taip pat pašildyti portafiltrą. Tai galima padaryti, užvirinant kelis kartus be kavos arba įdėjus jį į indą su karštu vandeniu.
2. Kavos pupelių malimas
- Malimo nustatymas: Pradėkite nuo vidutinio stambumo nustatymo (apie 5-7). Reguliuokite pagal vėlesnius rezultatus.
- Svoris: Naudokite svarstykles, kad pasvertumėte 16-18 gramų pupelių dviem espresso. Rekomenduojame naudoti dviem espresso talpyklą, kuri nėra slėgiu.
3. Dozavimas ir tampingas
- Maltos ir dozavimo: Maltas pupeles tiesiai portafiltre ir įsitikinkite, kad turite tinkamą kiekį.
- Tampingas: Paspauskite kavą tolygiai ir su tinkamu spaudimu. Paviršius turi būti lygus ir kompaktiškas. Norint pasiekti tolygų tampingą, laikykite tampą tiesiai ir naudokite nuolatinę jėgą.
4. Naudokite svarstykles ruošimo metu
- Paruošimas: Padėkite svarstykles po espreso puodeliu, kad išmatuotumėte kiekį espresso, kuris bus išgautas.
- Pradėti ruošimą: Įjunkite aparatą ir pradėkite ekstrakciją. Matuokite tiek laiką, tiek svorį ekstrakcijos metu. Tikslas yra gauti apie 36 gramus espresso iš 18 gramų pupelių per 20-30 sekundžių.
- Apie taisyklę stengtis gauti 1:2 tarp malto kavos kiekio ir kiekio espresso kurį gaunate.
5. Programos nustatymai
- Priklausomai nuo programos : Sage Barista Express leidžia pritaikyti tūrį. Pirmiausia paspauskite programos mygtuką, tada vieną kartą paspauskite dvigubo šūvio mygtuką, kad pradėtumėte virimą, ir vėl paspauskite, kai pasieksite norimą kiekį. (Dabar aparatas įsimena tą virimo laiką)
- Ištraukimų tobulinimas: Apie espresso teka per greitai, reguliuokite malūnėlį į smulkesnę nustatymą. Apie jis teka per lėtai, pasirinkite šiurkštesnį nustatymą. Tai reiškia, kad Apie jūs gavote 36g espresso per 20 sekundžių, turite malti smulkiau. Apie jūs gavote 36g espresso per 30 sekundžių, turėsite malti šiurkščiau. Tai turite daryti Apie iki kol pasieksite laiką tarp 25 ir 30 sekundžių.
6. Analizė ir reguliavimas
Kai pasieksite tam tikrą virimo intervalą, kuris yra per 20-30 sekundžių, turėsite atlikti malimo reguliavimus atsižvelgdami į skonį.
- Skonio pavyzdys: Ragaukite espresso ir užsirašykite skonį. Dėl kartaus atspalvio, reguliuokite į šiurkštesnį malimą. Kartumas rodo, kad kava yra per daug ištraukta. Dėl rūgštaus atspalvio, pabandykite su smulkesniu malimu. Rūgštingumas rodo, kad kava yra per mažai ištraukta.
- Nuoseklumas: Stenkitės išlaikyti kuo daugiau kintamųjų pastovių, pavyzdžiui; malto kavos kiekį, norimą espresso kiekį ir kaip spaudžiate kavą. Kitaip jūs nežinosite, kas daro įtaką skoniui. Reguliuokite tik vieną kintamąjį vienu metu. Pavyzdžiui, rekomenduojame reguliuoti ištraukimo laiką per malimą, kol pasieksite subalansuotą skonį.
- Papildomi patarimai: Apie jei jaučiate, kad esate labai arti, bet dar ne visai ten, galite išlaikyti visus kintamuosius, tokius kaip virimo laikas, malimo kiekis, tūris espresso ir malimo laipsnis. Vietoj to, reguliuokite virimo temperatūrą. Apie jei turite tamsiai skrudintų pupelių ir jaučiate, kad kava yra šiek tiek karti, galite sumažinti virimo temperatūrą. Apie jei turite šviesiai skrudintų pupelių, temperatūros padidinimas gali pagerinti skonį. Žiūrėkite naudotojo vadovą tolesnėms instrukcijoms Apie kaip tai padaryti.
Papildoma informacija: Valymo trūkumas gali dramatiškai paveikti kavos skonį
- Valymas: Reguliariai valykite portafiltrą, tampą ir kitas dalis. Kavos likučiai, kavos aliejus ir kalkių nuosėdos gali neigiamai paveikti skonį. Valymas su tablete ir kalkių valymas gali padaryti didelę įtaką skoniui ir pagerinti mašinos veikimą, kurį daugelis pamiršta. Įsitikinkite, kad mašina yra reguliariai valoma.
- Vandens kokybė: Naudokite filtruotą vandenį, kad išvengtumėte mineralinių nuosėdų ir pagerintumėte kavos skonį. Įsitikinkite, kad vandens bako filtrą pakeičiate kas 3 mėnesius.
- Eksperimentuokite: Išbandykite įvairias pupeles ir nustatymus, kad rastumėte tobulą balansą savo skoniui.
Problema: Priežastis ir sprendimas
Kava teka per greitai, nors malu ją smulkiausiu nustatymu:
- Tai gali būti dėl to, kad kava, kurią naudojate, yra per sena arba nėra skirta espresso. Yra didelis skirtumas tarp filtro kavos ir espreso. Per sena kava neturi pakankamai anglies dioksido, kad sukurtų storą „crema“ konsistenciją, todėl ji tampa vandeninga. Pabandykite pakeisti kavą ir įsitikinkite, kad ji nėra per sena. Vietiniai skrudintuvai yra stipri rekomendacija!
- Sage Barista Express turi ir vidinį malūnėlį. Pabandykite jį sureguliuoti smulkiau. Vienas žingsnis vidiniame nustatyme atitinka maždaug 2 paspaudimus išoriniame nustatyme.
Slėgio matuoklis nepasiekia aukšto slėgio ruošiant:
- Tai gali būti dėl to, kad nemalate pakankamai smulkiai, kad sukurtumėte pasipriešinimą tarp kavos ir espreso aparato. Pabandykite malti smulkiau.
- Apie jei malote labai smulkiai, bet vis tiek nepasiekiate slėgio, tai gali būti dėl to, kad kava yra sena. Pabandykite pereiti prie šviežiai skrudintos kavos.
- Apie jei padarėte viską, kas išvardyta aukščiau, ir vis tiek nepasiekiate slėgio, tai gali būti dėl aparato gedimo. Norint atlikti diagnostiką, galite įdėti filtrą / valymo plokštelę (iš gumos) su paprastu espresso filtru ir pabandyti paruošti be kavos. Šis filtras sukuria 100% pasipriešinimą, ir jei Apie slėgio matuoklis atrodo veikiantis, tai reiškia, kad problema yra viena iš dviejų pirmiau minėtų priežasčių. Apie jei slėgio matuoklis visai nesikeičia, prašome susisiekti su parduotuve, kurioje pirkote espreso aparatą. Apie jei pirkote iš mūsų, nedelsdami susisiekite su mumis ir mes jums padėsime. Susisiekite su mumis adresu: info@barista-espresso.se
Sekdami šiais išsamiais žingsniais, galite užtikrinti, kad kiekviena puodelio espresso iš jūsų Sage Barista Express būtų kuo skanesnė. Sėkmės ruošiant!