Pereiti prie turinio
Hur vattenkvaliteten påverkar din espressomaskin - Barista och Espresso

Kaip vandens kokybė veikia jūsų espreso aparatą

Vandens svarba

Vanduo yra vienas svarbiausių komponentų gaminant gerą gėrimą espresso. Naudojamas vanduo turi įtakos ne tik kavos skoniui, bet ir espreso aparato tarnavimo laikui. Daugelį techninių problemų, kylančių dėl prastos vandens kokybės ir reguliaraus valymo, į kurį dažnai nekreipiama dėmesio. Norint užtikrinti, kad jūsų aparatas ilgai tarnautų ir suteiktų geriausią įmanomą kavos skonį, labai svarbu suprasti, kaip išvengti tokių problemų kaip nuotėkiai, kaitinimo elementų gedimai ir užsikimšę aparatai naudojant tinkamą vandenį.

Vandens įtaka skoniui

Kai kalbame Apie Kavos ruošimo procese vanduo yra ne tik beskonis skystis, bet ir svarbus komponentas, turintis įtakos skonio išskyrimui. Vanduo veikia kaip terpė, išskirianti kavos skonius. Apie Jei vandenyje subalansuotas mineralų kiekis, tai gali pagerinti kavos skonį. Kita vertus, vandenyje gali būti per daug arba per mažai mineralų, o tai gali sugadinti kavos skonį. espresso.

Verdant kavą, vanduo sugeria aliejus ir kietąsias daleles iš kavos, suteikdamas skaidrią skystą medžiagą ir skonį. Apie Jei vandenyje yra per daug mineralų, sumažėja jo gebėjimas išskirti šias medžiagas iš kavos. Todėl svarbu naudoti vandenį su tinkamu mineralų kiekiu, kad kava būtų kuo skanesnė.

Problemos dėl kieto vandens

Kietas vanduo, kuriame yra daug kalcio ir magnio, gali sukelti didelių problemų jūsų espreso aparatui. Mineralų sankaupos aparato viduje gali užsikimšti, sumažinti kaitinimo elementų efektyvumą ir sutrikdyti aparato jutiklių, kaitinimo elementų, vožtuvų ir siurblių veikimą. Dėl to gali prireikti brangaus remonto ir sutrumpėti aparato tarnavimo laikas.

Norint išvengti šių problemų, svarbu reguliariai nukalkinti aparatą. Apie Jei naudojate kietą vandenį. Nukalkinimas padeda pašalinti kalcio ir magnio nuosėdas, kurios gali kauptis aparato viduje. Apsaugodami aparatą nuo šių nuosėdų, galite prailginti jo tarnavimo laiką ir užtikrinti optimalų veikimą. Todėl labai svarbu iš vandens išfiltruoti kenksmingą mineralų kiekį. Yra daug įvairių sprendimų – nuo pažangių iki paprastų vandens filtrų jūsų espreso aparato bakui. Vėliau šiame straipsnyje aptarsime įvairius variantus.

Optimalus vanduo espresso

Geriausias vanduo espreso kavai ruošti yra minkštas, tačiau jame vis tiek yra pakankamai mineralų, kad pagerėtų skonio išskyrimas. Naudokite filtruotą vandenį arba vandens valymo tirpalus, skirtus espreso aparatams. Gali būti gera idėja investuoti į vandens filtro ąsotį, vandens bako filtrą arba filtravimo sistemą.

Rekomenduojame naudoti vandens kietumo bandymo juosteles, kad pamatuotumėte vandens kietumą namuose. Apie Jei jūsų vandens kietumas viršija 85 ppm (5 GPG), turėtumėte apsvarstyti galimybę naudoti vandens minkštiklį. Optimaliam skoniui ir aparato veikimui vandens kietumas turėtų būti nuo 35 iki 85 ppm. Naudojant vandenį su tinkamu mineralų kiekiu, ne tik pagerės jūsų kavos skonis espresso bet ir apsaugo nuo vidinių mašinos jutiklių gedimo.

Jūsų mašinos priežiūra

Be tinkamo vandens naudojimo, būtina reguliariai prižiūrėti espreso aparatą. Tai apima:

  • Nukalkinimas: Reguliariai šalinkite kalcio ir magnio nuosėdas, kad išvengtumėte užsikimšimų ir sumažintumėte mašinos komponentų susidėvėjimą.
  • Valymas: Laikykite aparatą švarų ir be kavos likučių bei aliejų, kurie gali turėti įtakos aparato skoniui ir veikimui.
  • Patikrinkite filtrus: Vandens filtrus keiskite pagal gamintojo rekomendacijas, kad vanduo visada būtų švarus ir be teršalų.

Laikydamiesi šių veiksmų, galite užtikrinti, kad jūsų espreso aparatas ne tik ruoštų skanią kavą, bet ir ilgai tarnautų be nereikalingų problemų.

Filtravimas ir minkštinimas

Vandens filtravimas yra būtinas norint pašalinti kietąsias daleles, tokias kaip nešvarumai, rūdys ir žvyras. Taip pat Apie Nors jūsų vanduo atrodo švarus, jame vis tiek gali būti smulkių dalelių, kurios gali sukelti užsikimšimus ir nuotėkius jūsų aparate. Vandens filtrai taip pat gali sumažinti chloro ir kitų nepageidaujamų skonių bei kvapų kiekį jūsų vandenyje, pagerindami kavos skonį.

Mašinoms, tiesiogiai prijungtoms prie vandens tiekimo tinklų, rekomenduojama naudoti filtravimo ir minkštinimo sistemas iš BWT „bestMax“ sistema. Šios sistemos užtikrina, kad kiekvieną kartą verdant kavą jūsų aparatą pasiektų tinkamas vanduo. espresso. Įrengę tokią sistemą, galite būti tikri, kad jūsų vanduo visada bus aukščiausios kokybės ir jums nereikės nukalkinti aparato.

Reguliariai tikrinkite vandens kokybę

Svarbu reguliariai tikrinti vandens kokybę, ypač todėl, kad ji gali keistis laikui bėgant. Miesto vamzdžių ir šulinių vandens kokybė gali skirtis priklausomai nuo sezono ir kitų veiksnių. Rekomenduojame tikrinti vandens kietumą kas tris keturis mėnesius, kad įsitikintumėte, jog jis yra optimaliame diapazone.

Apie Jei savo mašinoje naudojate vandens rezervuarą, prieš naudodami visada patikrinkite vandenį bandymo juostelėmis. Apie Jei gyvenate vietovėje, kurioje vanduo minkštas, gali tekti jį tiesiog filtruoti. Yra daug vandens filtravimo ir minkštinimo būdų, įskaitant filtravimo ąsočius, vandens minkštiklius bake ir mineralinius rinkinius.

Tiesioginio prijungimo aparatams yra lengvai montuojamos filtravimo ir minkštinimo sistemos, užtikrinančios, kad jūsų aparatas visada gautų tinkamą vandenį. Šios sistemos sukurtos taip, kad būtų tiesiogiai prijungtos prie vandens šaltinio ir espreso aparato, todėl jos yra patogios ir efektyvios.

Galutiniai patarimai

Tinkamo vandens naudojimas ir reguliari priežiūra yra pagrindiniai veiksniai, norint kuo geriau išnaudoti espreso aparatą. Būkite atidūs Apie Sumažindami vandens poveikį, galite mėgautis geresniu kavos skoniu ir kartu apsaugoti savo investiciją į aparatą. Atminkite, kad dėl prastos vandens kokybės kylančioms problemoms garantija dažnai netaikoma. Tačiau tinkamai filtruojant ir minkštinant vandenį, jūsų aparatas gali gerai tarnauti daugelį metų, atlikdamas minimalią priežiūrą.

Apie Jei turite klausimų ar abejonių dėl vandens kokybės jūsų vietovėje, rekomenduojame susisiekti su vietos ekspertu. Jis gali pateikti konkrečių patarimų ir rekomendacijų, atsižvelgdamas į jūsų vietą ir poreikius. Rūpindamasis Apie savo espreso aparatą ir naudodami tinkamą vandenį, galite mėgautis tobulai paruoštu gėrimu espresso kiekvieną kartą.

senesnis postas
Naujesni įrašai

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant

Pirkinių krepšelis

Jūsų pirkinių krepšelis šiuo metu tuščias

Apsipirk dabar