Hoppa till innehåll
Så mycket kostar det att starta ett café - Barista och Espresso Så mycket kostar det att starta ett café - Barista och Espresso

Kiek kainuoja atidaryti kavinę?

Savo kavinės atidarymas daugeliui gali būti svajonė, tačiau prieš investuojant laiką ir pinigus svarbu žinoti, kiek tai iš tikrųjų kainuoja. Čia surinkome visą reikiamą informaciją, kuri padės jums įvertinti savo kavinės atidarymo išlaidas.

Kavinės atidarymas kainuoja nuo 250 000 iki 3 mln. Švedijos kronų, priklausomai nuo norimos atidaryti kavinės tipo. Maisto vagonėliai, kioskai ir kavos kioskai gali kainuoti nuo 250 000 iki 750 000 Švedijos kronų, tačiau kai kurie mažesni kavos kioskai pradėjo veiklą vos nuo 50 000 Švedijos kronų. Tačiau tradicinėms kavinėms su sėdimomis vietomis reikia beveik 800 000 Švedijos kronų. Patalpų dydis yra lemiamas veiksnys, nes didesnėms erdvėms, taip pat interjerui ir personalui reikia didesnių nuomos kainų.

Patalpos ir įranga

Viena didžiausių kavinės atidarymo išlaidų yra erdvės paieška ir nuoma. Erdvės kaina priklauso nuo jos vietos, dydžio ir laisvų patalpų. Priklausomai nuo šių veiksnių, už erdvę turėtumėte mokėti nuo 10 000 iki 50 000 SEK per mėnesį.

Radus vietą, laikas įsigyti visą reikalingą įrangą. Tai apima viską – nuo kavos aparatų ir šaldytuvų iki kėdžių ir stalų. Nesunku tikėtis, kad visai reikalingai įrangai įsigyti reikės 100 000 kronų ar daugiau.

Atsargos ir žaliavos

Norint valdyti kavinę, taip pat reikia turėti žaliavų atsargų. Tai apima viską – nuo kavos ir arbatos iki duonos ir pyragų. Turėtumėte tikėtis išleisti nuo 10 000 iki 20 000 SEK per mėnesį, kad jūsų atsargos būtų tinkamos.

Personalas

Kavinė nėra vieno žmogaus įmonė, todėl norint, kad viskas veiktų, reikia samdyti personalą. Reikia pasamdyti vieną ar du baristus, šefą Apie planuojate patiekti maistą. Turėtumėte apskaičiuoti, kiek sumos bus skirtos atlyginimams, darbdavio įmokoms ir mokesčiams.

Rinkodara ir reklama

Kad jūsų kavinė išsiskirtų ir pritrauktų klientų, svarbu turėti stiprią rinkodaros strategiją. Rinkodarai ir reklamai turėtumėte skirti nuo 5 000 iki 10 000 SEK per mėnesį.

Žaliavų sąnaudos

Valdant kavinę, viena didžiausių išlaidų yra žaliavų kaina. Tai apima maisto produktus, tokius kaip kava, arbata, pienas, cukrus ir pyragaičiai, taip pat gėrimus ir vaisius. Norint užtikrinti aukštos kokybės produktus ir gerą skonį, svarbu rinktis žaliavas iš patikimų ir aukštos kokybės tiekėjų. Žaliavų kaina gali skirtis priklausomai nuo sezono, regiono ir tiekėjo, todėl svarbu palyginti kainas ir atidžiai pasirinkti tiekėją.

Yra keletas būdų, kaip sumažinti ingredientų kainą. Vienas iš būdų – įtraukti į meniu sezoninius ingredientus, pavyzdžiui, braškes vasarą ir cinamono bandeles per Kalėdas. Kitas būdas – rinktis alternatyvas brangiems ingredientams, pavyzdžiui, kepiniuose vietoj migdolų miltų naudoti avižinius dribsnius.

Kitos išlaidos

Be žaliavų kainos, kuriant kavinę reikia atsižvelgti į daugybę kitų išlaidų. Tai apima patalpų nuomą, baldus, įrangą, rinkodarą, personalą ir draudimą. Norint sumažinti išlaidas, svarbu atidžiai planuoti ir kruopščiai pasirinkti produktus bei paslaugas.

Kitas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, yra mokesčių reglamentai ir mokesčiai. Svarbu išsiaiškinti, kokie reglamentai ir mokesčiai taikomi jūsų verslui, ir numatyti juos savo biudžete.

Santrauka

Kavinės atidarymo išlaidos yra didelės ir apima žaliavų, patalpų nuomos, baldų, įrangos, rinkodaros, personalo ir draudimo išlaidas. Norint sumažinti išlaidas ir užtikrinti pelningą verslą, svarbu atidžiai planuoti ir atsakingai pasirinkti produktus bei paslaugas.

Back to top