Išsamus valymo vadovas Sage espreso aparatai
Jun 02, 2024
Norėdami išlaikyti savo Sage Norint palaikyti espreso aparato nepriekaištingą būklę ir užtikrinti, kad jis tiektų geriausią įmanomą kavą, labai svarbu reguliariai jį valyti. Štai išsamus vadovas, padėsiantis jums jį prižiūrėti. Apie jūsų įrenginį, remiantis geriausia praktika ir patarimais.
Šis vadovas yra bendro pobūdžio ir taikomas visiems Sage espreso aparatai. Jūsų konkrečiam modeliui skirtą išsamesnę informaciją galite rasti naudotojo vadove. Tačiau šie įraše pateikti patarimai tinka visiems Sage savininkas.
Ko jums reikia:
- Valymo tabletės
- Pieno valymas
- Aklinasis filtras (pridedamas prie aparato)
- Vandens filtras
- Nukalkinimo priemonė
- Grupės galvutės valymo šepetėlis
- Mikropluošto šluostė
- Užsikimšusio garų vamzdelio įrankis (pridedamas prie aparato)
"Apvalyk mane!"
Kaip dažnai: Kai aparatas jums tai nurodo
Po maždaug 200 ruošimų, jūsų Sageekrane rodyti įspėjimą „išvalyti mane“. Kai taip nutinka, atlikite šiuos veiksmus:
- Įdėkite valymo diską į vieno filtro laikiklį ir įdėkite valymo tabletę.
- Įsitikinkite, kad lašų surinkimo padėklas yra savo vietoje, o vandens bakas – pripildytas.
- Meniu pasirinkite „CLEAN CYCLE“ ir paspauskite „MANUAL“ arba „SELECT“.
- Valymo ciklas prasideda ir vyksta automatiškai.
- Baigus ciklą, patikrinkite, ar tabletė visiškai ištirpo, kitu atveju paleiskite ciklą dar kartą. Kruopščiai išskalaukite filtro laikiklį, krepšelį ir valymo diską.
- Įdėkite valymo diską be tabletės ir kelis kartus rankiniu būdu perbraukite, kad praskalautumėte filtro galvutę.
Valymas portafilter
Kaip dažnai: Kasdien
Po kiekvieno naudojimo filtro portafiltrą ir filtro krepšelį reikia nuplauti karštu vandeniu, kad pašalintumėte kavos aliejus. Retkarčiais galite ištirpinti valymo tabletę karštame vandenyje ir leisti filtro portafiltrui ir dušo tinkleliui (Apie (jei įmanoma) tirpale. Venkite rankenos panardinti, kad išvengtumėte spalvos pakitimų.
Atbulinis plovimas
Kaip dažnai: Kasdien
Svarbu kasdien filtrą atbuliniu būdu plauti. Įdėkite blizgantį valymo diską į vieno filtro laikiklį ir užfiksuokite jį filtro galvutėje. Paspauskite dvigubo dozavimo mygtuką arba naudokite rankinį režimą, kad krepšelyje sukurtumėte slėgį. Pakartokite šį veiksmą kelis kartus, kad filtro galvutėje neliktų kavos aliejaus ir kavos tirščių likučių.
Lašėjimo padėklo valymas
Kasdien ištuštinkite lašų surinkimo padėklą ir nuvalykite jį drėgnu skudurėliu. Reguliariai kruopščiai jį išplaukite muiluotu vandeniu, bet neplaukite jokių prietaiso dalių indaplovėje. Nereikia laukti, kol lašų surinkimo padėklas parodys, kad jis pilnas.
Vandens filtro keitimas
Kaip dažnai: 2–3 mėnesius
Vandens filtrą keiskite kas 2–3 mėnesius, kad išvengtumėte kalkių nuosėdų kaupimosi, ypač vietovėse, kuriose vanduo kietas. Prieš įdėdami filtrą į vandens baką, pamirkykite jį bent 5 minutes. Apie Jei pastebėjote kalkių nuosėdų, atlikite nukalkinimo procedūrą pagal instrukcijas, pateiktas jūsų vadove.
Garų svirties valymas

Kaip dažnai: Po kiekvieno naudojimo
Po kiekvieno naudojimo garų svirtį reikia kruopščiai išvalyti. Nuvalykite nuo jos visą pieną ir garindami nuplaukite likučius. Apie Jei garų vamzdelį valysite kasdien, jis neužsikimš.
Kadangi kaskart naudojate šviežią pieną, labai svarbu nuvalyti garų vamzdelį ir įjungti garus, kad išpūstumėte vandenį ir pieną iš garų vamzdelio.
Apie Jei garų antgalis užsikemša, 20 minučių pamirkykite jo galiuką šiltame vandenyje ir tada naudodami pridėtą įrankį išvalykite skylutes.
Trikčių šalinimas
Užsikimšusi garo svirtis
- Įsitikinkite, kad garų vožtuvas uždarytas, ir kaiščio įrankiu išvalykite garų alkūnės skyles.
- Garų antgalį 20 minučių pamirkykite karštame vandenyje ir bandykite dar kartą.
- Atsukite garų antgalio galiuką, nuvalykite ir kruopščiai nuplaukite.
Lašėjimo grupės galvutė / garų svirtis
Kruopščiai išvalykite mašiną, paleiskite dekalcifikacija ir dažniau keiskite vandens filtrus, kad išvengtumėte lašėjimo.
Laikydamiesi šių valymo procedūrų, galėsite ilgai ir be problemų mėgautis savo Sage espreso aparatas, užtikrinantis, kad kiekvienas kavos puodelis būtų toks pat skanus, kaip ir pirmasis.