Kaip espreso aparatą praplauti skalbikliu
Jun 01, 2024
Tobulo gėrimo virimas espresso apima daug veiksnių, pavyzdžiui, tinkamų pupelių pasirinkimą, malimo rupumo reguliavimą, tinkamą dozavimą ir tolygų spaudimą presuojant. Tačiau dažnai pamirštamas veiksnys, kuris yra labai svarbus norint paruošti skanų puodelį kavos, yra espreso aparato švara. Nešvarus aparatas gali sugadinti jūsų kavos skonį. espresso, taip pat Apie Visi kiti kintamieji yra idealūs. Čia pateikiamas išsamus vadovas, kaip palaikyti espreso aparato švarą ir nepriekaištingą būklę.
Grupės galvutės valymas
Pradedame nuo vandens ir ploviklio atbulinio plovimo. Rekomenduojame atlikti vandens atbulinį plovimą kiekvieną mašinos naudojimo dieną, tačiau Apie Galite tai daryti tik kartą per savaitę, ir tai taip pat tinka. Ploviklio atbulinį plovimą rekomenduojame atlikti maždaug kartą per dvi savaites visoms mašinoms, išskyrus tas, kurios naudoja E61 grupės galvutes – tokioms mašinoms rekomenduojame kartą per vieną ar du mėnesius.
Atbulinio plovimo žingsniai:
- Įdėkite akląjį filtrą ir įpilkite iki 3 gramų valymo miltelių arba espreso kavos valymo tabletės (naudokite tik espreso kavos aparatams skirtas valymo priemones, pvz. Puly Caff plus valymo milteliai arba Caff Plus valymo tabletės. Užfiksuokite portafiltrą grupės galvutėje.
- Įjunkite virimo ciklą 10 sekundžių ir leiskite aparatui išleisti slėgį. Pakartokite 5–8 kartus, priklausomai nuo to, kiek užteršta kavos aparato galvutė. Paprastai kartokite tol, kol vanduo nebeatrodo rudas ir nešvarus.
- Išimkite portafiltrą. Įjunkite virimo ciklą ir išskalaukite portafiltrą vandens srove iš kavos aparato galvutės. Sustabdykite ciklą.
- Įstatykite akląjį filtrą atgal. Pritvirtinkite portafiltrą prie grupės galvutės, šį kartą su švariu akluoju filtru be ploviklio. Pakartokite 2 veiksmą, kad išskalautumėte ir įsitikintumėte, jog neliko ploviklio. Kartokite, kol ištekantis vanduo atrodys skaidrus ir švarus.
- Pamirkykite filtrus ir metalinę portafiltro dalį (ne plastikinę) 6 gramuose Puly Caff plus valymo milteliai litre karšto vandens 30 minučių.
- Praskalaukite vandeniu ir pakeiskite filtrus (tik plovikliui atbulinio plovimo atveju).
Reguliarus techninis aptarnavimas
Įtraukus atbulinį plovimą į savo mėnesinę priežiūros rutiną, penkios papildomos minutės, kurias skirsite mašinos valymui, sutaupys ir jūsų skonio receptorius, ir piniginę. Tačiau net ir reguliarus atbulinis plovimas negali išvalyti visko, kas yra kitoje jūsų barstytuvo sieto pusėje. Nedidelis šveitimas arba naujas barstytuvo sietas gali turėti didelės įtakos išvalyto vandens kokybei. espresso kurį gamina jūsų mašina.
Barstytuvo sieto valymas
Kad išlaikytumėte aparato veikimą ir užtikrintumėte nuoseklų bei skaidrų jūsų kavos skonį espresso, Rekomenduojame barstytuvo tinklelį valyti kas savaitę. Štai kaip nuimti, išvalyti ir vėl sumontuoti skirtingų tipų barstytuvo tinklelius:
- Nuimkite barstytuvo tinklelį: Pirmiausia išjunkite įrenginį ir leiskite jam atvėsti. Atsuktuvu arba tinkamu įrankiu atsukite purškimo tinklelį laikančius varžtus. Būkite atsargūs, kad nepažeistumėte įrenginio ar tinklelio.
- Valymas: Difuzoriaus tinklelį bent 30 minučių pamirkykite šilto vandens ir ploviklio, pvz., „Cafiza“ arba „Biocaf“, tirpale. Šepetėliu pašalinkite kavos tirščius ir aliejus, kurie galėjo prilipti prie tinklelio.
- Skalauti: Purškimo filtrą kruopščiai nuplaukite švariu vandeniu, kad pašalintumėte visus valymo priemonės pėdsakus. Prieš įdėdami atgal, kruopščiai jį nusausinkite.
- Pakartotinis diegimas: Uždėkite skirstytuvo skydą atgal ant mašinos ir pritvirtinkite jį varžtais. Patikrinkite, ar skydas tvirtai pritvirtintas ir ar nėra atsilaisvinusių dalių.
Reguliarios priežiūros privalumai
Laikydamiesi šių valymo procedūrų, galite užtikrinti, kad jūsų espreso aparatas visada veiktų nepriekaištingai. Reguliarus valymas padeda išvengti kavos tirščių ir aliejų kaupimosi, kurie gali paveikti skonį ir ekstrakcijos efektyvumą. Švarus aparatas taip pat prailgina jūsų įrangos tarnavimo laiką, ilgainiui sutaupydamas pinigų, nes sumažėja remonto ir keitimo dalių poreikis.
Galutiniai patarimai
Atminkite, kad net ir geriausias espreso aparatas reikalauja reguliarios priežiūros, kad veiktų optimaliai. Investuodami kelias minutes kiekvieną savaitę valymui ir priežiūrai, galėsite mėgautis tobulai paruošta kava. espresso kiekvieną kartą. Be to, prailginsite aparato tarnavimo laiką ir išlaikysite nuolat aukštą kavos gėrimų kokybę. Gerai prižiūrimas aparatas yra raktas į sėkmingą kavos patirtį, todėl būtinai įtraukite valymą ir priežiūrą į savo kasdienybę.