Espresso Technika 101: Pagrindiniai testai
Jun 01, 2024
Reikalingi Įrankiai
Norint užtikrinti, kad jūsų espresso aparatas veiktų normaliai, atlikite šiuos žingsnius, kad patikrintumėte jo pagrindines funkcijas. Jums reikės šių įrankių:
- Laikmatis
- Matavimo indas (355 ml) arba espresso skalė su puodeliu
- Atbulinės srovės aklė ir portafilter
Prieš pradėdami, įsitikinkite, kad jūsų aparatas yra atnaujintas ir prižiūrėtas, o grupės galvutė yra švari. Apie jei jūsų aparatas turi programuojamą priešinfuziją, išjunkite arba nustatykite ją į 0 prieš pradėdami testus. Išimkite visus filtrus, ekranus, minkštiklius arba minkštiklio maišelius iš aparato vandens rezervuaro.
Testas 1: Srauto greitis
- Išimkite portafiltrą iš aparato.
- Patalpinkite matavimo indą po grupės galvute arba pastatykite puodelį ant svarstyklių, nulipkite svorį ir tada pastatykite puodelį po grupės galvute.
- Pakelkite virimo svirtį arba paspauskite tinkamą mygtuką ir pradėkite laikmatį, kai vanduo pradeda tekėti. Sustabdykite "šūvį", kai laikmatis rodo 30 sekundžių.
- Užregistruokite rezultatus ir palyginkite su šiais orientaciniais dydžiais:
- Standartinė E61 grupės galvutė: 235-355 g per 30 sekundžių.
- Aparatai su srauto kontrole: 175-235 g per 30 sekundžių.
- Sotintos grupės galvutės: 235-355 g per 30 sekundžių.
Testas 2: Grupės galvutės slėgis
- Įdiekite atbulinės srovės aklę į portafiltrą ir užfiksuokite ją grupės galvutėje.
- Pakelkite virimo svirtį arba paspauskite tinkamą mygtuką, kad pradėtumėte virimo funkciją. Apie jei jūsų aparatas neturi šūvio laikmačio, pradėkite laikmatį tuo pačiu metu.
- Stebėkite virimo slėgio matuoklį ir užsirašykite, kiek laiko užtrunka, kol adata pasieks nustatytą slėgį.
- Užregistruokite rezultatus. Adata turėtų pasiekti aparato nustatytą slėgį (9-10 Bar) per 10 sekundžių. Apie jei jūsų aparatas turi srauto kontrolę, įsitikinkite, kad sklendė yra visiškai atvira ir palyginkite grupės galvutės slėgio matuoklį su siurblio slėgio matuokliu. Jų elgesys turėtų koreliuoti.
Testas 3: Garų funkcija
- Leiskite garų katilui įkaisti ir pasiekti pilną slėgį. Manometras turėtų rodyti tarp 1,25-1,75 Bar, priklausomai nuo jūsų nustatymų.
- Atidarykite garų vamzdį puodelyje ir stebėkite manometrą. Jis turėtų nedelsiant ir tolygiai sumažėti maždaug 0,50-0,75 Bar.
- Leiskite garų vamzdžiui veikti 30 sekundžių. Manometras turėtų laikytis apie 0,5-1,0 Bar visą laiką. Maži nuokrypiai nėra priežastis nerimauti.
- Išjunkite garų vamzdį ir pažiūrėkite į garų katilą, kai jis vėl įkaista. Manometras turėtų grįžti į normalų stovėjimo slėgį.
- Pakartokite testą kelis kartus. Mašina turėtų veikti gana nuosekliai kiekvieną kartą.
Testas 4: Temperatūros atkūrimas garų katilui
- Leiskite garų katilui įkaisti ir pasiekti pilną slėgį. Manometras turėtų rodyti tarp 1,25-1,75 Bar, priklausomai nuo jūsų nustatymų.
- Atidarykite karšto vandens čiaupą arba paspauskite mygtuką, kad dozuotumėte karštą vandenį iš mašinos į puodelį.
- Dozuokite 235-355 ml karšto vandens ir stebėkite manometrą. Siurblys turėtų pradėti veikti nedelsiant, kad užpildytų katilą.
- Stebėkite PID temperatūrą ir/arba manometrą. Temperatūra ir slėgis turėtų abiem stabiliai grįžti į nustatytas reikšmes.
- Pakartokite testą kelis kartus. Mašina turėtų veikti gana nuosekliai kiekvieną kartą.
Susisiekite su mumis
Jei bet kuris iš šių testų parodo rezultatus už nurodytų ribų, nedvejodami kreipkitės į mūsų techninį komandą dėl papildomos pagalbos. Užtikrinti, kad jūsų espresso aparatas veiktų tinkamai, yra esminis dalykas, norint mėgautis tobulai paruoštu espresso kiekvieną kartą. Reguliarus priežiūra ir teisingas mašinos naudojimas prailgina jos tarnavimo laiką ir gerina kavos patirtį.