Jūsų espreso aparato priežiūra ir valymas
Jun 01, 2024
Espreso aparato valymas ir priežiūra
Espreso aparatai gali pasirodyti kaip sudėtinga ir aukštųjų technologijų įranga, kuo jie ir yra. Tačiau laimei, juos palyginti lengva išlaikyti švarius. Po to, kai paruošiate espresso arba putotą pieną, liks kavos tirščių ir pieno likučių. Laikui bėgant, šie likučiai gali paveikti tiek jūsų kavos kokybę, tiek pakenkti aparatui. Mes matėme daugybę aparatų, kurie atėjo priežiūrai, pilni purvo ir nuosėdų. Tai gali pakenkti aparatui ir pabloginti jūsų gėrimų kokybę. Norime, kad kiekvieną rytą mėgautumėtės švaria ir skania kava, o jūsų aparatas tarnautų ilgai. Štai keletas paprastų žingsnių, kaip išlaikyti jūsų aparatą puikios būklės.
Vanduo ir jūsų espreso aparatas
Didžiausia problema, kurią matome mūsų techninėje tarnyboje, yra kalkių kaupimasis dėl prastos vandens kokybės. Tai gali žymiai sutrumpinti aparato tarnavimo laiką ir sukelti brangius remontus. Išspręskite šią problemą visada naudodami filtruotą ir minkštą vandenį. Visų pirma, išbandykite savo vandenį. Net jei Apie turite viso namo vandens minkštinimo sistemą, gali būti, kad to nepakanka. Bendras vandens kietumas turėtų būti tarp 35-85 ppm. Tiek tiesiogiai prijungtiems, tiek rezervuariniams aparatams rekomenduojame vandens minkštinimo ir filtravimo sistemą. Investicija į tokį vandens valymo sistemą arba vandens filtravimo sistemą vandens talpai yra ilgalaikė garantija prieš didžiausią aparatų gedimo priežastį. Įsitikinę, Apie kad vanduo yra svarbi komponentė? Perskaitykite daugiau straipsnyje Apie apie vandens svarbą jūsų aparatui.
Kasdienė priežiūra
Grupės galvutės valymas Po to, kai sumalėte, tampavote ir išgavote savo espresso, svarbu nedelsiant nuplauti grupės galvutę. Išimkite portafiltrą iškart po paruošimo ir nuvalykite jį. Tada nuplaukite grupės galvutę 1-3 sekundes, kad įsitikintumėte, jog visi kavos likučiai ir aliejai nuplaunami. Apie Jei paliksite kavos tirščius grupės galvutėje, tai gali sukelti kaupimąsi, kurį vėliau sunku pašalinti.
Kondensatoriaus valymas Kondensatoriaus valymas taip pat yra labai svarbus, nes pieno likučiai gali pakenkti stulpui ir paveikti skonį. Nuplaukite kondensatorių tiek prieš, tiek po to, kai putojate pieną. Uždenkite kondensatoriaus galą šluoste ir uždėkite ją 1-2 sekundes prieš putojant pieną. Tai užtikrins, kad kondensatoriuje nebeliks vandens likučių jūsų piene. Po to, kai putojate pieną, nedelsdami nuvalykite kondensatorių ir vėl nuplaukite jį 1-2 sekundes. Tai geriausiai padaryti su drėgna šluoste.
Vandens atbulinis plovimas Kita rutina, kurią galite pridėti, yra greitas vandens atbulinis plovimas. Mūsų biure mes visada turime paprastą arba dvigubą antgalį portafilter, pakrautą su „aklu“ filtru. Kai baigiame rytą, atliekame greitą plovimą ir nuvalome. Apie Jei norite būti ypač atidūs, taip pat galite nuvalyti likučius nuo aparato.
2-4 savaičių priežiūra
Kas antrą arba kas ketvirtą savaitę turėtumėte atlikti išsamią valymą. Tai apima purkštuvo ekraną (Showerscreen) nuėmimą ir tiek ekrano, tiek portafiltrų krepšelių mirkymą tirpale su Puly Caff plus valymo milteliais, arba Puly Caff plus valymo tabletėmis. Naudokite šepetį grupės galvutei nuvalyti ir atlikite pilną atgalinį plovimą su valymo priemone, kuri gali būti miltelių arba tabletės pavidalu.
Kiekvieną mėnesį
Kiekvieną mėnesį svarbu išvalyti jūsų malūnėlį ir garų vamzdį (Apie kai jį naudojate). Dvi priemonės tai padaryti labai paprasta: Puly pieno valymo priemonė ir Urnex Grindz tabletės malūnui. Galite atlikti valymą be šių produktų, tačiau jie pagreitina ir supaprastina procesą. Mirkite garų vamzdį su Puly priemone ir per malūną praleiskite šiek tiek Grindz. Tai taip pat puikus laikas patikrinti jūsų vandens minkštinimo sistemos filtrą ir pakeisti jį Apie jei reikia.
Kartą Apie per metus
Kartą Apie per metus yra geras idėja pakeisti grupės galvutės tarpiklius ir ekraną. Tai paprastas būdas užtikrinti, kad jūsų espresso ir toliau skonis gerai, o mašina veikia gerai ilgą laiką ateityje.
Sekdami šias priežiūros procedūras, galite užtikrinti, kad jūsų espresso aparatas išliktų švarus ir veiktų optimaliai. Tai ne tik pagerins jūsų kavos skonį, bet taip pat pailgins jūsų aparato tarnavimo laiką ir sumažins brangių remonto riziką. Espresso aparato valymas ir priežiūra neturi būti laiko reikalaujanti ar sudėtinga, tačiau tai yra svarbi dalis, norint išlaikyti aparatą puikios būklės ir mėgautis geriausia įmanoma espresso kiekvieną dieną.