Pereiti prie turinio
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 dažniausios klaidos, kurias daro naujas espresso aparato savininkas

Klaida 1: Google kaip paruošti espresso

Mes pastebėjome, kad daugelis straipsnių internete apie espresso paruošimą pateikia neteisingus patarimus espresso ruošimui, todėl rekomenduojame perskaityti mūsų straipsnius Apie espresso ruošimui arba susisiekti su įmonėmis, kurios yra šios srities specialistai. Alternatyva būtų laikytis vieno šaltinio, o ne maišyti daugybę skirtingų paruošimo metodų, nes tai retai duoda gerų rezultatų. 

Klaida 2: Kavos pupelių pasirinkimas

Mes nesuprantame, kaip kai kurie nauji espresso aparatų savininkai, kurie išleidžia tūkstančius kronų espresso aparatui, nusprendžia naudoti pigiausias pupeles, kurias galima rasti maisto parduotuvėse, arba naudoti pupeles, kurios yra daugiau nei 1 mėnesio senumo, arba pupeles, kurios visiškai nerodo jokių skrudinimo datų, o tik galiojimo datą. Arba naudoti filtrui skirtas kavos pupeles, o ne espresso pupeles, kurios turi visiškai kitokią skrudinimo profilį, pritaikytą būtent espresso ruošimui. Ir manyti, kad tai duos rezultatų. Tai lyg pirkti sportinį automobilį, bet naudoti seną dyzelinį kurą, rastą senoje garaže, ir tikėtis, kad automobilis veiks. 

Svarbu naudoti pupeles, kurios yra šviežesnės nei bent mėnesį, geriausia per 4–14 dienų po skrudinimo. 

Klaida 3: Nenaudojate svarstyklių

Dauguma problemų, susijusių su paruošimu, kyla dėl to, kad žmonės apytiksliai įvertina malto kavos kiekį ir espresso tūrį, ir remiasi šiuo įvertinimu darydami pakeitimus. Naudodami svarstykles, jūs iš karto pamatysite, kas yra problema su jūsų paruošimu, ir galėsite padaryti teisingus pakeitimus, o ne aklai tikėtis, kad jūsų pataisa pagerins jūsų paruošimą. Apie pradžioje naudodami mažas svarstykles, jūs vėliau galėsite geriau apytiksliai vertinti ir daryti teisingas išvadas. 

Klaida 4: Nereguliarus tampavimas

Tampavimas reiškia, kad jūs suspaudžiate maltą kavą kompaktiškai kaip diską filtro krepšelyje prieš įdėdami jį į espresso aparatą. Apie jūs nuolat stengiatės spausti diską dar stipriau, nes matote, kad espresso per daug greitai bėga, ir greitai suprantate, kad klystate. Tampuoti kiekvieną kartą vienodai ir spausti plokščiai, o ne šonu, yra geresnis metodas. Kita problema nėra tokia akivaizdi, bet Apie namuose yra keletas žmonių, kurie naudoja espresso aparatą ir spaudžia ne taip stipriai, todėl galima įsigyti kalibruotą tamper , kuris spaudžia iki tam tikro slėgio, ir taip galite užtikrinti, kad kiekvienas spaudimas būtų lygus ir vienodas. 

Klaida 5: Nepakankamas valymas

Kava yra maisto produktas, kuris yra vartojamas, ir dėl to Apie jei aparatas nėra valomas, gali atsirasti pelėsiai ir bakterijos, kas neskanu. Tai taip pat labai neigiamai paveikia jūsų sveikatą. Galbūt patogu nemąstyti apie valymą, tačiau valymas padarys jūsų espresso skanesnį, bet taip pat pailgins jo tarnavimo laiką. Kai espresso aparatas nėra reguliariai valomas, susidaro kalkių ir mineralų nuosėdos, kurios atsiduria ventiliuose, žarnose ir galiausiai elektroninėse komponentėse. Tai gali sukelti aparato gedimą. 

Tikiuosi, kad šie patarimai padės jums keliaujant link geriausių rezultatų, kuriuos galite gauti!

senesnis postas
Naujesni įrašai

Pirkinių krepšelis

Jūsų pirkinių krepšelis šiuo metu tuščias

Apsipirk dabar