5 dažniausios klaidos, kurias daro naujų espreso aparatų savininkai
Nov 01, 2022
1 klaida: „Google“ paieškoje ieškoma, kaip gaminti espresso
Internete atradome daug straipsnių apie espresso pateikia neteisingus espreso ruošimo patarimus, vietoj to patariame perskaityti mūsų straipsnius Apie espreso ruošimo arba susisiekite su šioje srityje išmanančiomis įmonėmis. Arba verčiau laikykitės vieno šaltinio, užuot maišę daugybę skirtingų gamybos būdų, nes tai retai duoda gerų rezultatų.
2 klaida: kavos pupelių pasirinkimas
Nesuprantame, kaip kai kurie naujų espreso aparatų savininkai, išleidę tūkstančius kronų espreso aparatui, pasirenka naudoti pigiausias kavos pupeles, kurias galima rasti maisto prekių parduotuvėse, arba naudoti daug senesnes nei 1 mėnesio pupeles, arba pupeles, ant kurių visai nėra nurodyta skrudinimo data, o tik „geriausias iki“ data. Arba naudoti užplikytas kavos pupeles, o ne espreso pupeles, kurios turi visiškai kitokį skrudinimo profilį, pritaikytą espreso ruošimui. Ir tikėti, kad tai duos rezultatų. Tai tas pats, kas pirkti sportinį automobilį, bet pirkti seną dyzelinį variklį, rastą sename garaže, ir tikėtis, kad automobiliu bus galima važiuoti.
Svarbu naudoti pupeles, kurios yra šviežesnės nei bent mėnesį, geriausia – per 4–14 dienų po skrudinimo.
3 klaida: Nenaudojamos svarstyklės
Dauguma kavos ruošimo problemų kyla dėl netinkamo maltos kavos kiekio ir tūrio. espresso ir tada atlikite pakeitimus remdamiesi tuo. Naudodami svarstykles, galite tiesiogiai pamatyti, kokia yra jūsų alaus virimo problema, ir atlikti teisingus pakeitimus, užuot aklai tikėjęsi, kad jūsų pataisymai pagerins jūsų alaus virimą. Apie Jei pradžioje labai atsargiai naudosite mažas svarstykles, vėliau galėsite daug geriau išmatuoti akimis ir atlikti teisingus vertinimus.
4 klaida: netaisyklingas plūkimas
Plėšimas reiškia, kad prieš įdedant maltą kavą į espreso aparatą, ji kompaktiškai suspaudžiama kaip ritulys filtro krepšelyje. Apie tu vis dar bandai stumti ritulį dar stipriau, nes matai, kad espresso Jei vanduo išbėga per greitai ir per daug, manote neteisingai. Geriau jį reguliariai sutankinti ir kiekvieną kartą spausti plokščiai, o ne kampu. Antroji problema nėra tokia akivaizdi, bet... Apie Namuose yra keletas žmonių, kurie naudojasi espreso aparatu, kuris taip pat nespaudžia taip stipriai, galite nusipirkti kalibruotą. tamper kur spaudžiama tam tikru slėgiu, todėl galite užtikrinti, kad kiekvienas paspaudimas būtų tolygus ir vienodai stiprus.
5 klaida: Nepakankamas valymas
Kava yra maisto produktas, kuris vartojamas, todėl Apie Jei aparatas nevalomas, jame gali atsirasti pelėsių ir bakterijų, kurios bus neskanios. Tai taip pat labai neigiamai veikia jūsų sveikatą. Gali būti patogu negalvoti apie valymą, bet valymas tik paveiks jūsų sveikatą. espresso kad skonis būtų geresnis, bet ir pailgėtų aparato tarnavimo laikas. Kai espreso aparatas nereguliariai valomas, susidaro kalkių ir mineralų nuosėdos, kurios patenka į vožtuvus, žarnas ir galiausiai elektroninius komponentus. Dėl to aparatas sugenda.
Tikiuosi, kad šie patarimai padės jums pasiekti geriausių įmanomų rezultatų!