Espresso ir jo užplikymo santykis: kodėl jis toks svarbus!
Jan 07, 2022
Įvadas
Vienas iš esminių espreso ruošimo aspektų yra maltos kavos ir ištraukiamo vandens kiekio santykis, t. y. vandens kiekis, naudojamas ruošimui. Kas yra dvigubas espreso šūvis? Ar kiekis svarbus? Ką reiškia ristretto ar lungo? Kodėl žmonės renkasi vieną iš jų, o ne kitą? Kuo skiriasi skonis? Visi šie klausimai susiję su ruošimo santykiu. Šiame straipsnyje aptarsime maltos kavos ir vandens kiekio ruošimo santykį ir kaip tai gali paveikti skonį bei rezultatą. Anglų autorius, barista, skrudinimo įmonės savininkas, buvęs pasaulio čempionas Barista 2007 m. čempionatas yra žymi espreso kavos virimo figūra, Jamesas Hoffmannas išsamiai paaiškino savo „YouTube“ vaizdo įraše. Apie tiesiog alaus darymo sąlygos:
Pasverkite kiekį pagal tūrį ir svorį

Anksčiau espresso visada matuojamas tūriu, kai vienas espresso porcija buvo maždaug 30 ml, o dviguba espreso kava – dvigubai didesnė – maždaug 60 ml. Tačiau tokio tipo matavimas nėra pakankamai tikslus, kad būtų galima suprasti, koks geras ar blogas buvo rezultatas. Kadangi tūris negali būti rodomas Apie rezultatas 60 ml espresso gaunamas iš 18 g maltos kavos arba iš 20 g maltos kavos. Tai didelis skirtumas.
Dar viena priežastis, kodėl turėtumėte pasverti kiekį espresso apimties trūkumas yra tas, kad jis beveik ApieTokiu būdu galima gauti tuos pačius rezultatus. Kadangi laikui bėgant kava sensta, todėl anglies dioksido kiekis pupelėse mažėja. Dėl to kavos viršuje susidaro mažiau putų. espresso Šratas. Mažiau putos reiškia, kad nors 60 ml talpos kavos tūris yra toks pat, svoris gali skirtis, todėl kuo daugiau putos, tuo lengvesnis ir ryškesnis šūvis. Apie su mažiau kreminės masės.

Svorio santykis
Nes svarbu išmatuoti kiekį espresso pagal svorį, remiantis maltos kavos kiekiu, sunaudotu ruošiant kavą pagal svorį. Pasveriant maltos kavos svorį ir kavos kiekio svorį espresso Plikymo santykis yra būtina ir esminė priemonė norint gauti tuos pačius rezultatus kiekviename puodelyje ir naudinga priemonė nustatant espreso aparatą pagal pupeles.
Kodėl santykiai tokie svarbūs?

Ruošdami tam tikru santykiu, galite pasiekti tuos pačius rezultatus. Galite ne tik atkurti tą patį espresso yra svarbus veiksnys stebint, kiek kavos išgaunate. Kuo daugiau vandens naudojama plikymui, tuo daugiau išgaunama, todėl kavos gėrimo stiprumas mažėja ir gėrimas bus labiau praskiestas. Taigi, radę tinkamą santykį, galite gauti gerai subalansuotą espresso kuris nėra nei rūgštus, nei kartus.
Dažniausios sąlygos ir jų reikšmės
Dažniausiai kavinėse alaus darymo sąlygos yra „Ristretto“, Espresso ir „Lungo“. „Ristretto“ itališkai reiškia „ribotas kiekis“ ir paprastai verdamas santykiu nuo 1:1 iki 1:15. Tradicinis espresso Paprastai verdamas santykiu nuo 1:2 iki 1:2,5, o „Lungo“ – 1:3.
Atminkite, kad šie santykiai nėra fiksuotos taisyklės, o paprastos gairės. Paprastai alaus darymą reikėtų pradėti nuo šių gairių ir eksperimentuoti, kol rasite jums tinkamą santykį.