Hoppa till innehåll
Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso

Espresso 101: Sužinokite pagrindus espresso

Kas yra Espresso?

Espresso yra kavos ruošimo būdas. Espresso nėra konkrečios kavos pupelės ar skrudinimo tipas. Kuo skiriasi espresso palyginti su kitais alaus darymo būdais, yra slėgis. espresso, Karštas vanduo spaudžiamas per kompaktišką, smulkiai maltą kavą esant aukštam slėgiui. Paprastai jis yra nuo 6 iki 9 barų. Kadangi kava verdama tokioje aukštoje temperatūroje, iš kavos greitai ir efektyviai išgaunami visi natūralūs aromatai ir dujos. Rezultatas – koncentruotas nedidelis kavos gėrimas, pasižymintis labai sudėtingu skoniu ir aromatingu viršutiniu sluoksniu, dar vadinamu krema. 
Espresso turi didesnę kofeino dozę viename ml, palyginti su užplikyta kava. 15 cl talpos įprastos užplikytos kavos puodelyje yra apie 70 mg kofeino, o dvigubai espresso 36 mg dozėje yra apie 150 mg kofeino. 

Taigi, kas yra kremas?

Kremas yra viršutinis putų sluoksnis espresso ir yra esminė bei unikali espreso kavos savybė. Puta susidaro dėl kavoje esančio anglies dioksido, kuris išsiskiria dėl aukšto virimo slėgio. Pačios anglies dioksido dujos susidaro skrudinimo proceso metu. Taip pat Apie espresso Teisingai užplikyta kava, putos kiekis gali skirtis dėl tokių veiksnių kaip skrudinimo profilis ir pupelių rūšis. Apskritai, arabikos pupelės paprastai turi mažiau putos nei robusta kavos pupelės. Net šviesiai skrudintos pupelės išskiria mažiau putos nei vidutiniškai ir tamsiai skrudintos pupelės. Putos spalva taip pat rodo, koks stiprus yra jūsų kavos kofeino kiekis. espresso yra. Taigi, kuo tamsesnė spalva, tuo didesnis kofeino kiekis jūsų espresso turėti. 

Kaip gerti? espresso?

Espresso paprastai pasižymi kartus arba rūgštus poskonis. Tačiau priklausomai nuo pupelių pasirinkimo, galite pagaminti fantastišką espresso kuris neturi nei kartaus, nei rūgštaus poskonio su sudėtingais skoniais, tokiais kaip vaisiai, saldumas, šokoladas ir riešutai. Palyginti su įprasta kava, jis yra labiau juntamas espresso kuris yra daug stipresnis būtent dėl to, kad kavos gėrimas yra daug mažesnis, bet labiau koncentruotas. Tada espresso trumpai tariant, yra suspausta užplikytos kavos versija. Tiems, kurie nėra įpratę gerti grynos espresso skonio potyris gali būti pribloškiantis. Galimybė mėgautis sudėtingais skoniais, kurie espresso Pasiūlymų laikymas užtrunka, bet yra labai naudingas, kai išugdote ir ištobulinate savo skonio receptorius. 
Espresso galima maišyti su karštu vandeniu, vadinamu amerikano, ir tai yra gėrimas, labiausiai primenantis užplikytą kavą. Įpylus putoto pieno su espresso Galite gaminti įvairius kavos gėrimus, įskaitant latte, kapučino, macchiato ir kt. Yra daug skirtingų receptų – nuo šaltų ir saldžių kavos gėrimų iki mažų gėrimų, tokių kaip „Cortado“. 

Kaip virti alų? espresso?

Espresso išvirė a espreso aparatas kuris gali išspausti kompaktišką, smulkiai maltą kavą 9 barų slėgiu. Norint gauti gerai subalansuotą espresso Yra keletas svarbių dalių. Apskritai, maltos kavos ir tūrio santykis turėtų būti 1:2. espresso. Taigi Apie Jei sumalate 18 g kavos, turėtumėte siekti gauti apie 36 g. espresso ir laikas tokiam kiekiui pagaminti espresso turėtų užtrukti nuo 25 iki 30 sekundžių. Tada visada galite patikslinti receptą, didindami arba mažindami tam tikrus parametrus. Nėra jokio fiksuoto recepto ar taisyklės, tačiau tai yra pradžia, kad gautumėte gerą rezultatą. 
Back to top