Svarbu pagalvoti prieš pirmąjį espresso paruošimą!
Jan 07, 2022
Kavos pupelių pasirinkimas
Espresso yra kavos ruošimo metodas, kai smulkiai malta kava yra veikiama dideliu slėgiu, iki 9 barų, kad gautume mažą, koncentruotą kavos gėrimą su sudėtingais skoniais. Norint gauti tokius sudėtingus skonius, pupelių pasirinkimas yra pats svarbiausias ir lemiamas veiksnys Apie jūsų espresso bus skanus arba visiškai negeriamas.
- Pradėkite nuo visų espreso pupelių pasirinkimo, kurios būtų kuo šviežesnės. Senos kavos paruošti yra sunkiau ir dažnai suteikia labai kartų skonį. Priežastis, kodėl turėtumėte rinktis visą pupelę, yra ta, kad paruošta malta kava niekada nesuteiks tokių gerų rezultatų kaip visos pupelės. Taip pat prarandate galimybę pasirinkti savo malimo lygį, kas yra svarbus veiksnys norint gauti gerą espresso.
- Visada rinkitės visą kavą, kurią skrudina jūsų rekomenduojama kavinė espreso ruošimui. Tai dažnai bus nurodyta ant kavos pakuotės. Apie kavinės rekomenduojama kava espreso ruošimui dažniausiai reiškia, kad kava turi didžiausią potencialą būtent šio tipo ruošimui.
- Labai svarbu, kad pupelės būtų malamos tiesiai prieš ruošimą, kad kava neprarastų savo gerų skonių ir aromatų.
Malti savo espreso pupeles
Maltinant espreso ruošimui, kava turi būti malta daug smulkiau, palyginti su filtruota kava. Todėl svarbu, kad pati kavamalė būtų skirta espreso ruošimui. Daug šlifuokliai, naudojamų filtruotai kavai, dažnai nėra pajėgios malti taip smulkiai, kaip espresso reikalauja. Todėl pagalvokite apie tai, kad prieš pirkdami espreso aparatą turėtumėte turėti malūnėlį, galintį malti kavą espreso ruošimui. Dauguma namų espreso aparatų dažnai turi integruotą malūnėlį, pavyzdžiui, Sage Barista Express, Sage Barista Pro ir Sage Barista Touch, kurie yra vieni iš populiariausių pasirinkimų. Tokiu atveju jums nereikės jaudintis.
Yra dvi skirtingos espreso malūnų rūšys. Pirmasis yra malūnas su konusinėmis malimo plokštėmis. Antrasis yra plokščios malimo plokštės, dažnai naudojamos komerciniuose espreso aparatuose ir brangiuose namų espreso aparatuose. Abi turi savo privalumų ir trūkumų, tačiau abi rūšys suteikia labai gerų rezultatų, kai kalbama apie kavos skonį.
Paspauskite pupelę prieš ruošimą
Žodis "Tamp" espreso ruošime reiškia, kad reikia paspausti maltą kavą į talpą, kad ji taptų kompaktiška pupelių plokšte. Apie jei malta kava nėra tolygiai paskirstyta talpoje, gali pasireikšti netolygus ruošimas, paliekantis kartų ir rūgštų skonį kavoje. Todėl svarbu pagalvoti apie tai, kad kava būtų tolygiai paskirstyta talpoje prieš paspaudžiant pupelę.
Ruošimo temperatūra
Vandens temperatūra, kurią naudojate ruošdami gėrimą, yra svarbi proceso dalis. Kaip bendrą taisyklę, paprastai pradedama nuo maždaug 93 laipsnių temperatūros. Paprastai espresso aparatai jau yra nustatyti tinkamai gamybos temperatūrai iš gamyklos, tačiau Apie jei po matavimo ji nėra tinkama, galite pakeisti gamybos temperatūrą daugelyje espresso aparatų. Tamsiai skrudinta kava dažniausiai rekomenduojama ruošti žemesnėse temperatūrose, apie 90 laipsnių, tuo tarpu šviesiai skrudinta kava reikalauja aukštesnės temperatūros, apie 96 laipsnius. Apie jei norite sužinoti daugiau Apie kaip gamybos temperatūra veikia jūsų kavos skonį ir kaip galite tai pasinaudoti savo naudai, maloniai perskaitykite mūsų straipsnį: Viską, ką reikia žinoti Apie espresso.