Svarbūs dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti prieš ruošiant pirmąją espreso kavą!
Jan 07, 2022
Kavos pupelių pasirinkimas

Espresso yra kavos ruošimo būdas, kai smulkiai sumalti kavos rutuliukai veikiami aukštu, iki 9 barų, slėgiu, kad būtų pagamintas nedidelis, koncentruotas kavos gėrimas su sudėtingais skoniais. Norint gauti tokius sudėtingus skonius, svarbiausias ir lemiamas veiksnys yra pupelių pasirinkimas. Apie tavo espresso bus nuostabaus skonio arba visiškai negeriamas.
- Pradėkite rinkitės kuo šviežiau skrudintas espreso pupeles. Seną kavą sunkiau užplikyti ir ji dažnai būna labai kartų. Neskaldytas pupeles reikėtų rinktis todėl, kad iš anksto malta kava niekada neduos tokio gero rezultato kaip neskaldytos kavos pupelės. Taip pat prarandate galimybę pasirinkti savo malimo rupumą, kuris yra svarbus veiksnys, norint gauti gerą puodelį kavos. espresso.
- Visada rinkitės neskaldytas kavos pupeles, kurias skrudinimo įmonė rekomenduoja espreso ruošimui. Tai paprastai užrašoma ant kavos maišelio. Apie Tai, kad skrudinimo įmonė rekomenduoja kavą espreso ruošimui, paprastai reiškia, kad kava turi didžiausią potencialą būtent tokio tipo ruošimo metu.
- Labai svarbu, kad pupelės būtų sumaltos prieš pat plikymą, kad kava neprarastų savo gerų skonių ir aromatų.
Sumalkite espreso pupeles

Malimas espreso ruošimui reiškia, kad kava turi būti sumalta daug smulkiau nei užplikyta kava. Todėl svarbu, kad pats kavos malūnėlis būtų skirtas espreso ruošimui. Daugelis šlifuokliai naudojamas kavai ruošti paprastai negali taip smulkiai sumalti, kaip espresso reikalauja. Todėl prieš pirkdami espreso aparatą, apsvarstykite, ar turite malūnėlį, kuris gali sumalti kavą espreso ruošimui. Daugelyje namų apyvokos reikmenų paprastai yra integruotas malūnėlis, pvz. Sage Barista Express, Sage Barista Pro ir Sage Barista Touch kuris yra vienas populiariausių pasirinkimų. Tokiais atvejais jums nereikia nerimauti.
Yra dviejų skirtingų tipų espreso malūnėliai. Pirmasis yra malūnėlis su kūginiais malimo diskais. Antrasis yra plokšti malimo diskai ir dažniausiai naudojamas komerciniuose espreso aparatuose ir brangiuose buitiniuose espreso aparatuose. Abu tipai turi savo privalumų ir trūkumų, tačiau abu tipai duoda labai gerus rezultatus, kai kalbama apie kavos skonį.
Prieš plikymą paspauskite ritulį

Žodis „tampas“ espreso kavos gamyboje reiškia maltos kavos spaudimą į puodelį ir sutvirtinimą. Apie Jei malta kava puodelyje bus paskirstyta tolygiai, ji gali būti netolygiai užplikyta ir joje gali likti kartų ir rūgščių skonių mišinys. Todėl svarbu nepamiršti tolygiai paskirstyti kavos puodelyje prieš spaudžiant rutuliuką.
Užplikymo temperatūra
Jūsų plikyto vandens temperatūra yra svarbi proceso dalis. Paprastai reikėtų pradėti nuo maždaug 93 laipsnių plikymo temperatūros. Espreso aparatai paprastai jau būna nustatyti tinkama plikymo temperatūrai gamykloje, tačiau Apie Jei po matavimo jie neatitinka reikalavimų, daugumoje espreso aparatų galite pakeisti plikymo temperatūrą. Tamsiai skrudinta kava paprastai rekomenduojama plikyti žemesnėje temperatūroje, arčiau 90 laipsnių, o šviesiai skrudinta kava reikalauja aukštesnės temperatūros – iki 96 laipsnių.Apie norite sužinoti daugiau Apie Kaip plikymo temperatūra veikia kavos skonį ir kaip galite ją panaudoti savo naudai, skaitykite mūsų straipsnyje: Viskas, ką reikia žinoti Apie espresso.