Pereiti prie turinio
Hur man gör rent sin kaffekvarn - Barista och Espresso Hur man gör rent sin kaffekvarn - Barista och Espresso

Kaip valyti kavos malūnėlį

Kavos arba espreso malūnėlio valymas

Kai malūnėlis tinkamai nustatytas, valymas ir priežiūra tampa lengvi. Lengviausias kavos arba espreso kavos malūnėlio valymo būdas yra naudoti Urnex Grindz, bet mes taip pat parodysime, kaip galite jį išvalyti rankiniu būdu.

Valymas su Urnex Grindz

Lengviausias būdas išvalyti malūnėlį – kas antrą mėnesį jį paleisti per „Grindz“. Šios instrukcijos pateiktos mūsų partnerių adresu Urnex:

  1. Ištuštinkite malūnėlio pupelių talpyklą nuo senos kavos ir sureguliuokite malimo laipsnį 3–4 lygiais stambesniu.
  2. Į tuščią malūnėlį įberkite 35 gramus malūnėlio valymo tablečių.
  3. Visą pakelį sutrinkite per mėsmalę ir išmeskite.
  4. Į pupelių talpyklą įberkite 40 gramų (apie 4–5 valgomuosius šaukštus) senos kavos.
  5. Sumalkite kavą, kad iš malūnėlio išspaustumėte likusį „Grindz“ miltelius, ir išmeskite.

Valymas be Grindz

Valymui be „Grindz“ rekomenduojame šiuos įrankius: suspausto oro balionėlį, šepetį, švarų ir sausą rankšluostį bei dulkių siurblį su antgalio adapteriu (nebūtina).

  1. Išimkite pupelių talpyklą ir ištuštinkite ją iš kavos pupelių.
  2. Švariu, sausu rankšluosčiu nuvalykite kavos pupelių talpyklos vidų. Nenaudokite drėgno rankšluosčio, nes dėl drėgmės malūnėlyje kava gali prilipti prie malimo diskų ir juos užkimšti.
  3. Kavos likučius ir malimo kanalą iš malūnėlio išvalykite suslėgtu oru ir šepečiu. Malūnėlio viršų uždenkite rankšluosčiu, kad kava kuo mažiau pasklistų ore.
  4. Apie Jei turite dulkių siurblį su antgalio adapteriu, naudokite jį kavos likučiams nuo malimo diskų, malimo kanalo ir darbastalio išvalyti.
  5. Įstatykite pupelių talpyklą atgal ir atidarykite pupelių talpyklos angą.
  6. Mėgaukitės savo naujai išvalytu malūnėliu!

Laikydamiesi šių veiksmų, galite palaikyti savo kavamalę arba espreso kavos malūnėlį švarų ir geros būklės, užtikrindami, kad visada gautumėte geriausią įmanomą kavos skonį.

Back to top