Pereiti prie turinio
Cold brew - Barista och Espresso

Cold brew

Atraskite Cold Brew Šaltos kavos ruošimo būdas, užtikrinantis švelnų, sodrų ir natūraliai saldų skonį be kartumo. Stambiai maltai kavai užplikius šaltame vandenyje iki 24 valandų, gaunamas gaivus ir šilkinis kavos gėrimas, puikiai tinkantis karštoms dienoms arba kaip kofeino turinti alternatyva ledinei kavai.

Cold brew yra būtinas kavos mėgėjams, norintiems maksimalaus skonio su minimaliu rūgštingumu. Šis plikymo būdas išryškina švelnias, šokoladines kavos natas, tuo pačiu metu švelnus skrandžiui. Gerkite ją gryną, patiekite su ledu arba sumaišykite su pienu – pasirinkimų yra begalė.

Tinka tiek namų baristai, tiek tiems, kurie nori paruoštos, šaltos kavos kelyje.

Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai

Kas yra cold brew kava?

Cold brew yra alaus gaminimo būdas, kai šiurkščiai malta kava leidžiama lėtai traukti šaltą vandenį iki 24 valandų. Skirtingai nuo tradicinės alaus kavos, kuri per kelias minutes išgaunama karštu vandeniu, atsiranda cold brew-Ategavimas be šilumos -išreikšta minkštu, saldaus ir žemo rangaus skonio skoniu. Lėtas ekstrahavimas sumažina kartumą ir išryškina šokoladinius, riešutus ar vaisinius tonus, atsižvelgiant į pupelių kilmę ir skrudinimą

Kaip tai padaryti cold brew Kava namuose?

Padaryti cold brew Namuose jūs sumaišote šiurkščiai maltos kavos su šaltu vandeniu laive ar specialiame cold brew-Brewer. Naudokite santykį apie 1: 8: 1:10 (pvz., 100 g kavos iki 1 litro vandens). Vamzdis Apie Ir palikite šaldytuve ar kambario temperatūroje 12–24 valandas. Kuo ilgesnis stipresnis skonis. Kai alaus darymas bus baigtas, filtruokite kavos kyšulį su filtru ar filtru. Tada gausite koncentratą, kurį galima patiekti taip, kaip yra, arba praskiesta pagal skonį - su vandeniu, pienu ar augaliniu gėrimu.

Kuri kava yra geriausia cold brew?

Cold brew Veikia su daugumos kavos veislių, tačiau rezultatas yra geriausias su aukštos kokybės šviežiai maltos pupelės. Vidurinės rūdys ar tamsios rūdys yra populiarūs, nes jie suteikia apvalų šokolado skonį. Iš pvz. Etiopija ar Kenija gali suteikti daugiau vaisių ir sveikesnio profilio. Svarbu naudoti Grubiai malta kava, panašiai kaip žalias cukrus, kad išvengtumėte per didelio ekstrakcijos ir nuosėdų gatavame gėrime.

Kiek laiko trunka cold brew Šaldytuve?

Naminis cold brew Likite šviežias šaldytuve iki 7–10 dienų Apie Jis laikomas hermetiškame inde, pageidautina iš stiklo. Skonis laikui bėgant gali šiek tiek pasikeisti - jis yra geriausiu per pirmąsias 3–5 dienas. Kadangi gėrimo rūgštis ir kartumas yra natūraliai mažai, jis išlieka skanus ilgiau nei įprasta alaus kava.

Yra cold brew Stipresnis nei įprasta kava?

Taip, cold brew dažnai yra labiau koncentruota nei tradicinė kava. Baigtoje koncentrate yra daugiau kofeino, ypač mililitre Apie Tai nėra praskiesta. Galite pakoreguoti stiprumą praskiestu vandeniu, ledu, pienu ar avižiniais dribsniais pagal skonį. Apie Norite mažiau kofeino, naudokite švelnesnius santykius ar trumpesnį alaus darymo laiką.

Kuo skiriasi cold brew Ir ledo kava?

Cold brew O ledo kava yra du skirtingi būdai gerti šaltą kavą. „Iskaffe“ gaminamas šiltu vandeniu (kaip įprasta kava) ir greitai atšaldoma ledu - dėl kurio dažnai būna daugiau rūgšties ir šiek tiek kartumo. Cold brew, Tačiau ilgą laiką alaus darymas be šilumos ir turi daug minkštesnį, saldesnį skonio profilį. Cold brew Puikiai tinka tiems, kurie nori skanios, šaltos kavos, nepakenkiant skoniui ar kofeinui.

Pirkinių krepšelis

Jūsų pirkinių krepšelis šiuo metu tuščias

Apsipirk dabar