Pereiti prie turinio
V60 Dripper

Pour over

Pour over yra rankinis kavos ruošimo būdas, kuris tiksliai ir elegantiškai išryškina natūralius kavos skonius. Patys kontroliuodami vandens srautą, temperatūrą ir ruošimo laiką, kaskart gausite švaresnę, niuansuotesnę kavą.

Šis metodas ypač vertinamas kavos mėgėjų dėl gebėjimo atskleisti šviesiai skrudintų pupelių vaisiškumą, rūgštingumą ir kompleksiškumą. Jums tereikia filtro, šviežiai maltos kavos ir karšto vandens – visa kita priklauso nuo jūsų.

Nepaisant to Apie jūs naudojate Hario V60, Chemex arba Kalita Banga yra pour over puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pakelti savo kavos ruošimą į kitą lygį.

Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai

Kaip padaryti pour over kava?
  1. Verkite vandenį ir leiskite atvėsti iki 90–96 ° C
  2. Įdėkite filtrą pour over-Alaus darykla ir nuplaukite karštu vandeniu.
  3. Įpilkite šviežiai maltos kavos (pvz., 20 g) ir pražyskite maždaug 40 g vandens.
  4. Lėtai supilkite į likusį vandenį į apskrito judesius.
  5. Tegul visas vanduo teka (iš viso apie 300–340 g vandens).
  6. CATE! Alaus darymo laikas turėtų būti apie 3 minutes.

Kuo skiriasi pour over O alaus kava mašinoje?

Skirtumas yra kontrolės ir skonio. Pour over Kava gaminama rankomis, kur jūs patys kontroliuojate vandens srautą, temperatūrą ir laiką. Tai suteikia švaresnį, sudėtingesnį skonio profilį. Mašinų alaus kava yra automatizuota ir paprastesnė, tačiau dažnai teikia mažiau niuansuotą taurę ir mažiau kontroliuoja ištraukimą.

Kokią kavą turėčiau vartoti a pour over?

Dauguma maltų kavos veislių veikia pour over, Tačiau rezultatas priklauso nuo šlifavimo laipsnio, skrudinimo ir asmeninių skonio nuostatų. Ar norite skaidrios ir vaisinės taurės? Pasirinkite lengvą skrudintą specialią kavą, pageidautina, kad kilmė iš pvz. Etiopija ar Kolumbija. Ar jums labiau patinka pilnesnis, apvalesnis skonis? Tada tarpiniai ar mišiniai gali geriau tilpti. Išbandykite save - pour over Pirkite tiek pat Apie Skonis kaip Apie technika.

Kiek laiko turėtų trukti alaus darymas?

A pour over-Brewing turėtų būti tarp 2,5 ir 4 minutės Iš viso - nuo pirmojo užpilo iki paskutinio lašo. Laikui įtakos turi kavos, šlifavimo laipsnio, vandens srauto ir filtro tipo kiekis. Per trumpas alaus darymo laikas gali suteikti ploną skonį, tuo tarpu per ilgai rizikuojama.

Kas yra „žydėjimas“ ir kodėl jūs jį gaminate?

Žydėjimas yra pirmasis žingsnis pour over-Alaus gaminimas ten, kur sukelia kavą su mažesniu vandens kiekiu (maždaug dvigubai didesnis nei kavos svoris) ir palaukite 30–45 sekundes. Jis išskiria anglies dioksidą, kuris išlieka po skrudinimo, o tai padeda tolygiai išgauti kavos skonius. Praleisti žydėjimą gali sukelti nelygią alaus darymą.

Kam turėčiau turėti šlifavimo laipsnį pour over?

Naudokite vieną Vidutinis šlifavimas, panašiai kaip stalo druska. Puikiai šlifuojant, kava užvirinama per lėtai ir tampa kartaus, o šiurkščiai šlifuojant - per greitą virimą ir ploną skonį. Sureguliuokite šlifavimą po alaus darymo laiko ir skonio rezultatų - nedideli pakeitimai daro didelę įtaką.

Pirkinių krepšelis

Jūsų pirkinių krepšelis šiuo metu tuščias

Apsipirk dabar