Aeropress Kavos virimo aparatai tapo mėgstami kavos mėgėjų visame pasaulyje dėl savo paprastumo, nešiojamumo ir galimybės paruošti tikrai išskirtinį kavos puodelį. Nepriklausomai nuo to Apie jums labiau patinka espresso arba soti, sodri užplikyta kava, pasiūlymai Aeropress universalumas, kuriam gali prilygti keli kiti alaus gamybos būdai. Šiame vadove apžvelgsime viską, ką reikia žinoti Apie Aeropress, nuo dizaino ir funkcionalumo iki kavos ruošimo patarimų, kurie pagerins jūsų kavos patirtį.
Kas yra a Aeropress Kavos virimo aparatas?
Aeropress Kavos virimo aparatas yra rankinis virimo prietaisas, kuriame sujungiami panardinimo ir spaudimo principai, kad būtų sukurta unikali kavos patirtis. Jį išrado Alanas Adleris 2005 m. ir greitai išpopuliarėjo dėl greito gaminimo laiko, lengvo valymo ir sodraus skonio. Ją ypač mėgsta tie, kurie nori greitai ir kokybiškai išgerti kavos be didelių aparatų ar elektros lizdų.
Svarbios savybės Aeropress
Kompaktiškas ir nešiojamas dizainas: Sveriantis mažiau nei pusę kilogramo ir mažas dydis, lengvai telpantis į krepšį Aeropress puikiai tinka kavai keliaujant. Nepriklausomai nuo to Apie Nesvarbu, ar esate stovyklavietėje, keliaujate ar tiesiog norite švarios virtuvės be didelių gabaritų prietaisų, šis lengvas dizainas puikiai tinka pasiimti puikią kavą, kad ir kur eitumėte.
Tvarios medžiagos: Aeropress pagamintas iš aukštos kokybės plastiko be BPA, kuris užtikrina patvarumą ir ilgą tarnavimo laiką. Skirtingai nuo stiklo ar keramikos alaus daryklų, jums nereikia jaudintis, kad jis lengvai sudužtų, todėl jis puikiai tinka naudoti lauke ar kelionėse.
Universalus alaus darymas: Vienas iš geriausių aspektų Aeropress yra galimybė virti kelių rūšių kavą. Galite lengvai reguliuoti kavos ir vandens santykį, malimo dydį ir virimo laiką, kad viskas būtų koncentruota espresso– kaip kadras sklandesniam ir ilgesniam kavos puodeliui, kuris primena pour-over.
Greitas virimo laikas: Aeropress užvirina kavą maždaug per 1–3 minutes, priklausomai nuo pasirinkto stiliaus. Tai yra geras pasirinkimas įtemptiems rytams, kai neturite laiko laukti lėto virimo proceso.
Kodėl verta rinktis vieną Aeropress Kavos virimo aparatas?
Išskirtinis skonis: Panardinimo ir spaudimo ištraukimo derinys suteikia puodelį su visu korpusu ir mažesniu rūgštingumu, palyginti su lašeliniais kavos aparatais. Taikant šį metodą gaunamas sodrus, švarus skonis be kartumo, kuris gali atsirasti dėl per didelio ekstrahavimo kitais alaus gamybos būdais.
Ekologiškas: Skirtingai nuo daugelio vienkartinių kavos puodelių ar kitų daug plastiko naudojančių virimo sistemų, Aeropress minimalus atliekų kiekis. Vienintelė dalis, kuri išmetama, yra mažas popierinis filtras, kuris yra biologiškai skaidus. Daugelis vartotojų renkasi ir daugkartinius metalinius filtrus, o tai dar labiau sumažina poveikį aplinkai.
Įperkamumas: Aeropress siūlo aukštos kokybės virimo patirtį už nedidelę espreso aparatų ar kitų aukštos klasės kavos aparatų kainą. Tai nebrangus pasirinkimas tiems, kurie nori patobulinti savo kavą per daug neišlaidaujant.
Žemas priežiūros lygis: Valyti Aeropress yra super paprasta. Užplikius tereikia išstumti panaudotas kavos pupeles ir popierinį filtrą, išskalauti stūmoklį ir viskas. Dėl mažo priežiūros lygio jis puikiai tinka visiems, kurie nori puikaus kavos puodelio be ilgo valymo.
Kaip išvirti tobulą puodelį su Aeropress
Norėdami gauti kuo daugiau naudos iš savo Aeropress, atlikite šiuos veiksmus:
Pasirinkite tinkamą malimą: Vidutinis šlifavimas geriausiai tinka daugumai žmonių Aeropress- receptas. Apie tu sieki espresso-kaip kavą, rinkitės smulkesnį malimą, o stambesnis malimas tinka prancūziškesniam presui panašesniam gėrimui.
Išmatuokite savo kavą ir vandenį: Nykščio taisyklė yra a Aeropress- kaušelis (apie 14–18 gramų) kavos 200 ml vandens. Pakoreguokite tai pagal savo skonio nuostatas.
Įkaitinkite Aeropress: Prieš gamindami, pašildykite Aeropress karštu vandeniu, kad būtų užtikrinta vienoda virimo temperatūra. Tai padeda išvengti šilumos nuostolių ištraukimo metu.
Tegul kava žydi: Įdėję kavos pupeles, užpilkite nedidelį kiekį karšto vandens (apie 92–96°C) ir palikite 30 sekundžių. Šis procesas, vadinamas žydėjimu, leidžia kavai išleisti įstrigusias dujas, o tai pagerina skonio išgavimą.
Kietas ir paspauskite: Įpilkite likusį vandenį ir išmaišykite Apie švelniai. Įkiškite stūmoklį ir lėtai spauskite žemyn maždaug 30 sekundžių. Kuo lėčiau paspausite, tuo daugiau skonio išgausite.
Mėgaukitės!: Galite mėgautis kava iš karto, atskiesti karštu vandeniu, jei norite „Americano“, arba įpilti pieno, kad gautumėte skanų, primenantį latę, gėrimą.
Įprasta Aeropress- Receptai, kuriuos reikia išbandyti
Klasika Aeropress Alaus gaminimas: Naudokite kavos ir vandens santykį 1:15 ir leiskite užplikyti 1 minutę prieš nukošdami. Taip gaunama stipri, subalansuota kava su subtiliu saldumu.
Aeropress Espresso: Naudokite smulkesnį malimą, 18 gramų kavos ir tik 60 ml karšto vandens. Palikite 30 sekundžių ir tada paspauskite. Tai suteikia koncentruotą, espresso- kaip kadrai.
Apverstas metodas: Ši technika apima sukimąsi Aeropress aukštyn ir žemyn, o tai leidžia ilgiau ruošti kavą per anksti nenuvarvėjus. Taip galite geriau kontroliuoti virimo procesą ir gauti pilnesnį puodelį.
Išvada: yra Aeropress Tinka tau?
Apie Jei vertinate tikrai gerą kavos puodelį, bet nenorite vargti su sudėtingais aparatais, galite Aeropress būti tobulas pasirinkimas. Dėl nešiojamumo, universalumo ir prieinamumo derinio jis idealiai tinka visiems – nuo kavos naujokų iki patyrusių baristų.
Nepriklausomai nuo to Apie Nesvarbu, ar ieškote paprasto būdo gaminti namuose, ar nešiojamojo sprendimo kitam nuotykiui, mes siūlome Aeropress paprastas, aplinkai nekenksmingas ir skanus alaus gaminimo sprendimas, išsiskiriantis šiandieninėje rinkoje.
Ar esate pasirengęs pakeisti savo kavos rutiną su Aeropress? Naršykite rankinio alaus gaminimo pasaulį ir atraskite tobulą puodelį vienu paspaudimu!