Pereiti prie turinio
Hur man ställer in din Sage Barista Touch efter kaffebönorna - Barista och Espresso

Kaip nustatyti jūsų Sage Barista Touch po kavos pupelių

Norint gauti geriausią kavos skonį, reikia žinoti, kaip nustatyti savo naujo espreso aparato kavos malūnėlį ir, svarbiausia, žinoti, kada ir kodėl reikia daryti tam tikrus pakeitimus, kad gautumėte gerų rezultatų. Visi turi skirtingus skonius, kai kalbama apie kavą, todėl nėra teisingo ar neteisingo, tačiau naudodamiesi šiuo praktiniu įrankiu galite greitai rasti gerą pradinį tašką. 
PATARIMAI PRIEŠ RUOŠIANT: 
Naudokite geros kokybės pupeles, skirtas espresso, nes kavos pupelės yra skrudintos skirtingai ir gali nesuteikti gerų rezultatų. Dažna problema yra ta, kad aparatas nepasiekia tinkamo 9 barų spaudimo, o vietoj to gaunama vandeninga kavos konsistencija, o ne kreminė auksinė espresso. Tai atsitinka, kai naudojamos arba kavos pupelės, arba senos pupelės (daugiau nei 2 mėnesių senumo). 
KAVOS RUOŠIMO PATARIMAI: 
DUOBLIO ESPRESO RUOŠIMUI: Naudokite tarp 17 ir 18g kavos dvigubame filtruojančiame krepšelyje (nepaspaustame), tikslas yra gauti dvigubai daugiau kavos (espresso) nei maltoje kavoje filtruojančiame krepšelyje, taigi santykis yra 1:2. Taigi, jei Apie naudojate 18g maltos kavos, turėtumėte stengtis gauti apie 36g espresso per 25-30 sekundžių ruošimo laiką. Todėl svarstyklės bus naudingos nustatant kavos aparato nustatymus. Kad gautumėte tinkamą espresso kiekį per gerą ruošimo laiką (25-30sek), turite reguliuoti malūnėlio malimo nustatymą. Taigi, jei gaunate per mažą kiekį per trumpą laiką, turite smulkinti smulkiau, o jei gaunate (36g) per daugiau nei 30 sek, turėtumėte smulkinti šiurkščiau. 
 
ŽINGSNIAI, KAD PASIEKTI TEISINGUS NUSTATYMUS:
ŽINGSNIS 1: Pasverkite ir sumalkite pupeles
Pasverkite 18g kavos ir supilkite į tuščią pupelių talpyklą, o malkite, kol viskas bus sumalta į filtruojantį krepšelį ir suspauskite pakuotę. Dabar žinote, kad filtruojančiame krepšelyje yra tiksliai 18g maltos kavos. 
ŽINGSNIS 2: Paruošimas prieš ruošimą
Įdėkite kavą į aparatą. Pasirinkite ruošimą jutikliniame ekrane, tada pasirinkite pritaikytą ruošimo laiką ir nustatykite jį į 30 sek. 
ŽINGSNIS 3: Naudokite svarstykles
Padėkite kavos puodelį ant mažų svarstyklių, tada padėkite po abiem svarstyklėmis ir kavos puodeliu po aparatu. 
ŽINGSNIS 4: Pradėkite ruošimą
Pradėkite ruošimą, stebėkite svorį ir, kai svoris parodys 36g, sustabdykite ruošimą ir stebėkite ruošimo laiką ekrane.
ŽINGSNIS 5: Patikrinkite laiką
Apie jei laikas rodo mažiau nei 25 sek, turite smulkinti smulkiau, jei laikas viršija 30 sek, turite smulkinti šiurkščiau. 
ŽINGSNIS 6: Kartokite Apie procesą, kol pasieksite teisingą laiko intervalą. 
Atlikite Apie 1-5 žingsnius, kol gausite laiką tarp 25 ir 30 sek. Kai pasieksite tą kiekį, praktiškai tai reiškia, kad turite atlikti smulkintus nustatymus, kol būsite patenkinti skoniu, kuris yra labai sunkus vertinimui. Ir galiausiai išsaugokite savo ruošimo laiką, sukurkite savo gėrimą ekrane. 

Paskutinis žingsnis: Nustatykite laiką kavos malūnėlyje

Dabar, kai jau esi pasiekęs šį etapą, tau pavyko gauti malimo nustatymą, kuris yra labai geras, kur tu gavai, tikėkimės, gerai subalansuotą espresso nustatydamas kavos kiekį (g) ir tūrį espresso (g) ir gavai gerą laiką, kurį išsaugojai ekrane ir taip pat užsirašai, kokį malimo nustatymą reikia tam. Paskutinis žingsnis yra sužinoti, kiek sekundžių užtrunka malūnas, kad sumaltų 18g šiuo atveju tavo kavos virimui, nes kiekvieną rytą nereikia sverti. 

ŽINGSNIS 1: Pasirink 12 sekundžių laiką ekrane

ŽINGSNIS 2: Užpildyk visą savo pupelių talpyklą savo pupelėmis

ŽINGSNIS 3: Sversk savo portafilter su filtru, kai jis tuščias

ŽINGSNIS 4: Pradėk malūną ir leisk jam malti, kol jis sustos pats (po 12 sekundžių šiuo atveju) 

ŽINGSNIS 5: Sversk savo portafilter su filtru, kuriame yra šviežiai sumalta kava, ir užfiksuok vertę (gramais). 

ŽINGSNIS 6: Apie svoris yra virš 18g, sumažink laiką. Apie svoris yra žemiau 18g, padidink laiką. 

ŽINGSNIS 7: Kartok Apie procesą 2-6, kol pasieksi norimą svorį. 

Apie Jei perskaitei iki šiol, aš noriu padėkoti, kad turėjai kantrybės perskaityti tai. Dabar tu esi pasiruošęs nustatyti savo espresso mašiną. 
senesnis postas
Naujesni įrašai

Pirkinių krepšelis

Jūsų pirkinių krepšelis šiuo metu tuščias

Apsipirk dabar